Tekstit

Parsakaali coleslaw

Kuva
Lupsakkaa lauantaita teille. Täällä sitä vietetään kasviskeittoa keitellen. Kerrankin minä vietän viikonloppua ilman  ensi viikon ruokalistan suunnittelua. Se on näet jo tehty 😊 Tämä on siis varmaankin ensimmäinen kerta minun työelämäni aikana etten mieti työ-asioista tätä puolta viikonlopun aikana. Kaikki on näet viikolla jo hoidettu. Tuntuuhan se hyvältä, vaikka pieni juttu onkin.   Hei, tämän ihanan salaatin voi hyvin valmistaa kaalin sijaan  tosiaankin parsa- tai kukkakaalista. Nyt siis raastoin parsakaalin ja sekoitin sen salaatin sekaan. Usko tai älä  salaatista tuli mahtavan makuista herkkua. 1 parsakaali  1 omena 2-3 porkkanaa 1dl jogurttia  1 dl majoneesia 1 tl sitruunapippuria 1 rkl sinappia ripaus sokeria 1 dl ruohosipulia Raasta parsakaali ja sen vartta. Jätä kuitenkin puinen osa pois. Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin. Anna makustua jääkaapissa ainakin tunnin pari ennen tarjoilua. Ole se syy,  miksi joku hymyilee. Ole sellainen ihminen, joka välittää huomioida muu

Perunanuudeli-tacojauhispannu & tacokermaviilikastike

Kuva
  Mahtavaa perjantai-aamua teille kaikille. Täällä odotellaan ensimmäistä hoidokkia tulevaksi hoitoon ja mietin pääni puhki mitä me tänään syötäisiin. No,tämä perjantai päivä kun on ruoissamme se päivä, jolloin ei ole suunniteltua ruokaa  ja yleensä silloin syömme viikon aikana jääneitä jämä/tähde ruokia. Tällä viikolla vain ei ole jäänyt mitää ylimääräistä ruokaa jääkaappiin kuleksimaan. Siispä olen hieman suunitellut, että ruokana voisi olla ristikko perunoita ja liha/kasvis-pullia. No, tässä on vielä pari kolme tuntia aikaa miettiä asiaa. Täällä on operaatio pakastimen tyhjennys vieläkin käynnissä. Nyt löysin pakastimen uumenista peruna-nuudeli pussin sekä jauhisMurun tacolla maustettuna. Näistä tulikin maukas ja nopea ruoka paistinpannulla kasvisten kanssa valmistettuna. Jos sinulla ei satu olemaan perunanuudeleita pakastimessasi. Ei hätiä mitiä, voit näet raastaa itse raa'an perunan ohueksi raasteeksi  tai käytä pakaste peruna-sipulisekoitusta perunanuudeleiden sijaan. 450 g p

Kasvis-hernekeitto

Kuva
  Nyt alkaa olla taas aika laittaa herneet likoamaan ja istuttaa herneenversoja pääsiäiseksi tulemaan. Meillä on hoidokeiden kanssa ollut tapana istuttaa  herneenversot multaan rairuohon sijaan. No, mitäs sitä muuta valmistaisi lopuista herneistä, kuin maan maistuvaa kasvishernekeittoa. yksi hoidokeista vetäisi hernaria pieneen vatsaansa tulpa satsin  ja hyvää kuulemma oli. Itse minä ja Muru syömme hernekeittomme raa'an sipulin kanssa.  Minä laitan vielä usein lautaselleni ennen keittoa parit kolmet juuston siivut  ja sitten vaita rokka sekä sipulin silppu. 500 g kuivattuja herneitä n. 3 l vettä 4 porkkanaraastetta 1 pieni sipuli 2 kasvisliemikuutiota 2 tl  ruususuolaa 1 rkl meiramia 3 rkl sinappia Pinnalle:  raakaa sipulisilppua Huuhtele herneet ja kaada ne kattilaan, jossa liotat herneitä yön yli nooin 1 1/2 litrassa vettä. Laita kattila liedelle. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sipuli sekä mausteet. Keittele herneitä noin tunnin ajan ja lisää vettä aina tarvittaessa. Keittele k

Kirjavinkkaukset

Kuva
  Pinkki lentolaukku Marja Kuusela Sivuja:260 Mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun uskaltaa hypätä tuntemattomaan? Sanni asuu tätinsä vaateliikkeen yläkerrassa. Hän on saanut uuden työpaikan, ja orastava suhde Mikaan tarvitsee enää pientä avustavaa tönäisyä muuttuakseen oikeaksi parisuhteeksi. Käännekohdaksi suunniteltu romanttinen yllätys lentokentällä osoittautuu kuitenkin valtavaksi virhearvioksi. Lentokenttä fiasko saa uuden suunnan, kun Sanni tunnekuohuissaan törmää tuntemattomaan pukumieheen -tai pikemminkin tämän räikeän pinkkiin lentolaukkuun. Kun mies tekee Sannille yllättävän tarjouksen, päättää Sanni vastoin kaikkia odotuksia suostua. Mitä hävittävääkään hänellä on?  Loukatun naisen hetken mielijohteesta alkanut seikkailu vie Sannin Oslon kautta Vaaranpohjan pikkukylään, järjestyksenvalvojaksi suljettuihin seurapiirijuhliin ja saa pohtimaan, onko kukaan enää se, joka väittää olevansa. Pinkki lentolaukku on valloittava tarina täynnä vauhtia, romantiikkaa ja odottamattomia juone

Viikon 11 ruokaviikkoa ja budjetti pläjäystä

Kuva
  Mahtavaa uutta viikkoa teille. Tässä on menty tukka putkella ja pääsen vasta tänään teille laittamaan  viime viikon budjettia sekä tämän viikon ruokalistaa. Nyt oli kyllä rankka viikko. Ulkona syöntejä tuli aivan liikaa, taas kerra. Miten kummassa mä pääsen niistä eroon??? No, ei muuta kuin koitetaan taasen kerran ryhdistäytyä. Luovu siitä mikä on liikaa. Moni takertuu elämässään kaikenlaiseen: toisiin ihmisiin, titteleihin, tavaroihin... Uskallatko katsoa elämääsi suoraan silmiin ja päästää turhasta irti. Rakkaudella Tupu

Omenanen kauratuorepuuro

Kuva
Olen nyt tehnyt aamupuuroiksi meille myös tuorepuuroja, koska olen huomannut niiden suosion lasten piirissä. No, tottahan toki minä itsekin rakastan tuota tuorepuuron helppoutta ja jos ihan totta puhutaan, niin tykkään näistä myös itsekin. Puuro kerkeää makustua yön yli ihanan makuiseksi sekä puuron koostumus on niin ihanan pehmeää. Tämä puuro sai valmistuttuaan sekaan kermavaahtoa. Meiltä tosiaan jäi mustikkapiirakan kyytipoikana ollutta kermavaahtoa vähän yli ja sekoitin sen valmiin puuron joukkoon ja olihan se oikein piste i:n päälle. Suosittelen kokeilemaan, kun haluat oikein juhla settiä tästä tuore puurosta.   n. 3 dl kaurahiutaleita 3 dl kaurajuomaa 1 iso omena 1/2 tl kanelia ripaus kardemummaa ripaus sormisuolaa Sekoita puuron ainekset keskenään. Anna makustua jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Halutessasi voit vielä koristella puuron pinnan tuoreilla hedelmillä ja marjoilla. Ollaan omanlaisiamme, itsemme näköisiä ja kokoisia. Lu

Nuudeli-uuniwokki

Kuva
  Tässä on nyt viipotettu koko viikon joka päivä jossakin päin muoilmaa. Ihan jo toivoisi, että olisi edes yksi ilta ihan vain kotoilua. No, viikonloppunakin meillä on menoja tiedossa, mutta eiköhän sieltä löydy myös sitä kotoiluakin. Tämä ruoka on siitä ihanaa, että valmistamiseen ei todellakaan mene kauaa aikaa. Soijarouhe vain turpoamaan ja nuudelit kypsiksi. Sitten vain uuniin hetkeksi pöhisemään. 2 dl soijarouhetta 5 dl kiehuvaa vettä 1/2 dl hoisinkastiketta 1 tl ruususuolaa 1 tl juustokuminaa 1 tl kurkumaa 1 tl korianteria 4 pkt nuudelia 1l kiehuvaa vettä n. 1/2 kg pakaste wok-vihanneksia pieni ananasmurska tölkki 4 dl kaurajuomaa 3 kananmunaa Sekoita kiuhuvaan veteen soijarouhe ja anna turvota noin 5 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois, jos sitä jäi. Mausta turvonnut soijarouhe. Kaada nuudeleiden päälle kiehuva vesi ja anna nuudeleiden kypsyä paru kolme minuuttia. Valuata turha vesi pois ja laita nuudelit uunivuokaan ananasmurskan sekä wok-vihannesten kanssa. Sekoita j

Parmesaani-valkosipuli sisarussämpylät yrttiöljy sydämellä

Kuva
Näin kevään kynnyksellä on aivan ihanaa valmistaa yrtti-sydämellisiä sisarsämpylöitä. Tuon yrttisydämen voi toki maustaa vaikka millä ihanilla yrteillä. Esim. valkosipuli-persilja on aivan ihana maku pari tai öljyyn lisätty rosmariini on aivan nappi valinta parmesaanin kanssa. Tällä kertaa kuitenkin öljyseokseen pääsi ruohosipuli, valkosipuli sekä  ripsaus timjamia. Sämpylät 3 dl kädenlämpöistä vettä (1 dl leipäjuurta ja nokare tuorehiivaa) tai 25 g tuorehiivaa n. 1 dl parmesaani raastetta 1 tl ruususuolaa n. 6 dl vehnäjauhoja  3 rkl öljyä  Yrttiöljy n. 1/2 dl öljyä 2 rkl ruohosipulisilppua 1 tl valkosipulimurskaa ripsaus timjamia Pinnalle sumuta vedellä  raasta pintaan vielä parmesaania  sekä rouhittua valkosipulia Sekoita veden joukkoon joko tuorehiiva tai juuritaikinaa ja nokare hiivaa. (Minun juuritaikinani on vielä niin nuorta,  että se tarvitsee joukkoon hieman aitoa nostatetta.) Sekoita joukkoon kaikki ainekset ja vaivaa sitä kunnolla niin,  että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Tonnikala-riisivuoka

Kuva
Upea aamu aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Ai, että kuinka keväinen pirteys iskee ihan pakolla jo itseenkin. Ainut harmillinen asia jonka tämä kevät tuo on nuo villakoirat, joita tulee varsinkin meidän perheessä näkyviin niin sohvien,  kuin sänkyjenkin alta ja vaikka kuinka koittaisi siivota niitä pöyrii esiin mitä eriskummallisimmista paikoista. No, onhan meillä kaksi kissaa ja koira,  joilla on vielä näin kevään korvilla karvanlähtöä tiedossa. Siltikään en vaihtaisi niin kevättä ja aurinkoa, kuin meidän karvatassujakaan mihinkään muuhun. Siispä innolla etennpäin kohti keväisempiä päiviä. Tonnikala-riisivuoka on yksi monista lempiruoistani. Tässä on taas yksi syy miksi kannattaa ehdottomasti keittää riisiä ruoalle tuplasti isompi satsi. Toki tonnikala voi vaihtaa halutessaan myös lohisuikaleihin tai broilersuikaleihin. Broilerisuikaleihin laittaisin mausteiksi valkopippuria ja currya. Tästä tulee sellainen mehevämpi versi, koska riisit ovat kypsiä ja  ovat jo imeneet itseensä