Tonnikala-riisivuoka



Upea aamu aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
Ai, että kuinka keväinen pirteys iskee ihan pakolla jo itseenkin.

Ainut harmillinen asia jonka tämä kevät tuo on nuo villakoirat, joita tulee varsinkin meidän perheessä näkyviin niin sohvien, 
kuin sänkyjenkin alta ja vaikka kuinka koittaisi siivota niitä pöyrii esiin mitä eriskummallisimmista paikoista.
No, onhan meillä kaksi kissaa ja koira, 
joilla on vielä näin kevään korvilla karvanlähtöä tiedossa.

Siltikään en vaihtaisi niin kevättä ja aurinkoa,
kuin meidän karvatassujakaan mihinkään muuhun.
Siispä innolla etennpäin kohti keväisempiä päiviä.



Tonnikala-riisivuoka on yksi monista lempiruoistani.
Tässä on taas yksi syy miksi kannattaa ehdottomasti keittää riisiä ruoalle tuplasti isompi satsi.
Toki tonnikala voi vaihtaa halutessaan myös lohisuikaleihin tai broilersuikaleihin.
Broilerisuikaleihin laittaisin mausteiksi valkopippuria ja currya.




Tästä tulee sellainen mehevämpi versi,
koska riisit ovat kypsiä ja 
ovat jo imeneet itseensä enimmät nesteet niitä keitettäessä.





5 dl keitettyä riisiä
1 punainen paprika suikaleina
10 cm purjoa suikaleina
1 tlk tonnikalapaloja öljyssä
(1-2 rkl homejuusto murua)
1/2 tl sitruunapippuria
1 rkl tilliä
1/2 tl ruususuolaa
n. 1 1/2 dl juuston makuista kaurakermaa




Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin 
ja laita uunivuoka joko airfyeriin tai uuniin.
Airfryerissä ruoka kypsyy noin 20 minuutissa 195 asteessa
ja uunin vuoan laittaisin 225 asteeseen puoleksi tunniksi.



Tee elämässäsi sitä mikä tekee sinut onnelliseksi.
Tee siitä itsesi näköistä.
Naura, nauti
&
ole onnellinen.

-Tupu-


Kommentit