Kasvis-hernekeitto

 
Nyt alkaa olla taas aika laittaa herneet likoamaan
ja istuttaa herneenversoja pääsiäiseksi tulemaan.
Meillä on hoidokeiden kanssa ollut tapana istuttaa 
herneenversot multaan rairuohon sijaan.



No, mitäs sitä muuta valmistaisi lopuista herneistä,
kuin maan maistuvaa kasvishernekeittoa.
yksi hoidokeista vetäisi hernaria pieneen vatsaansa tulpa satsin 
ja hyvää kuulemma oli.

Itse minä ja Muru syömme hernekeittomme raa'an sipulin kanssa. 
Minä laitan vielä usein lautaselleni ennen keittoa parit kolmet juuston siivut 
ja sitten vaita rokka sekä sipulin silppu.





500 g kuivattuja herneitä
n. 3 l vettä
4 porkkanaraastetta
1 pieni sipuli
2 kasvisliemikuutiota
2 tl  ruususuolaa
1 rkl meiramia
3 rkl sinappia

Pinnalle: 
raakaa sipulisilppua

Huuhtele herneet ja kaada ne kattilaan,
jossa liotat herneitä yön yli nooin 1 1/2 litrassa vettä.

Laita kattila liedelle. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sipuli sekä mausteet.
Keittele herneitä noin tunnin ajan ja lisää vettä aina tarvittaessa.
Keittele keittoa vielä ainakin tunti ja jätä kattila vielä jälkilämmölle muhiskelemaan.
Maista ja keitä tarvittaessa lisää sekä mausta mieleiseksesi tarvittaessa.





Anna ympäristön kohista,
sinä viet 
&
maailma vikisee.

Uskalla elää omaa elämääsi
-Tupu-

Kommentit