Kasvis-hernekeitto
Nyt alkaa olla taas aika laittaa herneet likoamaan
ja istuttaa herneenversoja pääsiäiseksi tulemaan.
Meillä on hoidokeiden kanssa ollut tapana istuttaa
herneenversot multaan rairuohon sijaan.
ja istuttaa herneenversoja pääsiäiseksi tulemaan.
Meillä on hoidokeiden kanssa ollut tapana istuttaa
herneenversot multaan rairuohon sijaan.
No, mitäs sitä muuta valmistaisi lopuista herneistä,
kuin maan maistuvaa kasvishernekeittoa.
yksi hoidokeista vetäisi hernaria pieneen vatsaansa tulpa satsin
ja hyvää kuulemma oli.
Itse minä ja Muru syömme hernekeittomme raa'an sipulin kanssa.
Minä laitan vielä usein lautaselleni ennen keittoa parit kolmet juuston siivut
ja sitten vaita rokka sekä sipulin silppu.
500 g kuivattuja herneitä
n. 3 l vettä
n. 3 l vettä
4 porkkanaraastetta
1 pieni sipuli
2 kasvisliemikuutiota
2 tl ruususuolaa
1 rkl meiramia
3 rkl sinappia
Pinnalle:
raakaa sipulisilppua
Huuhtele herneet ja kaada ne kattilaan,
jossa liotat herneitä yön yli nooin 1 1/2 litrassa vettä.
Laita kattila liedelle. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sipuli sekä mausteet.
Keittele herneitä noin tunnin ajan ja lisää vettä aina tarvittaessa.
1 pieni sipuli
2 kasvisliemikuutiota
2 tl ruususuolaa
1 rkl meiramia
3 rkl sinappia
Pinnalle:
raakaa sipulisilppua
Huuhtele herneet ja kaada ne kattilaan,
jossa liotat herneitä yön yli nooin 1 1/2 litrassa vettä.
Laita kattila liedelle. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sipuli sekä mausteet.
Keittele herneitä noin tunnin ajan ja lisää vettä aina tarvittaessa.
Keittele keittoa vielä ainakin tunti ja jätä kattila vielä jälkilämmölle muhiskelemaan.
Maista ja keitä tarvittaessa lisää sekä mausta mieleiseksesi tarvittaessa.
Maista ja keitä tarvittaessa lisää sekä mausta mieleiseksesi tarvittaessa.
Anna ympäristön kohista,
sinä viet
&
maailma vikisee.
Uskalla elää omaa elämääsi
-Tupu-
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit