Sadonkorjuuvuoka

 


Meillä oli eilen mukava iltapäivä lasteni ja heidän kumppaniensa sekä Murun kanssa.
Tapasimme nuorimmaisen tytön ja hänen poikaystävänsä uudessa ihanassa kodissa.
Otto-koiran kanssa lenkillekin sain poikani oikein pariin otteeseen.

Tänään taas Muru lähti Oton kanssa Mutsin ja siskonsa tykö sukutapaamiseen. 
Minä jäin tänne kotiin hoitamaan yhtä hoidokkia.
Tästä tuleekin mukava päivä, saadaan tehdä aivan mitä halutaan 😊
Illalla sitten menemme taloyhtiön kevätkokoukseen.
Siinähän sitä on taasen yhdelle päivälle touhuiluja aivan tarpeeksi.
Huomenna sitten uudet kujeet.


Syksy toi taas tullessaan ihanat kasvikset.
Niitä tulee nyt käytettyä paljon ja erilaisiin ruokiin,
sekä salaatteihin ja sellaisenaankin dippaillen ihaniin kylmiin kastikkeisiin.

8 porkkanaa
4 punajuurta
1 kg perunaa
1 lanttu
2 sipulia
2 punasipulia
2 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuri rouhetta
2 rkl timjamia
2 rkl rosmariinia
1/2 l laktoositonta kermaa
(vegaaniseen ruokaan kaurakermaa)

Kuori juurekset ja suikaloi suurin piirtein saman kokoisiksi suikaleiksi.
Sekoita kaikki keskenään uunivuoassa ja mausta.
Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutiksi ja kaada sitten ruoan joukkoon kerma.
Paista vielä ruokaa uunissa puolisen tuntia ja jätä ruoka vielä jälkilämmölle ainakin tunnin ajaksi.
Ruoka pysyy hyvin lämpimänä uunin jälkilämmössä montakin tuntia,
vaikka ruokailijat söisivätkin eri aikoihin.


Käyt kohti unelmiasi,
kun muistat ajatella, että olet ainutlaatuinen
ja kerrassaan ainutkertainen.

-ystävyydellä
Tupu-

Kommentit

  1. Tällaista taidan tehdä heti tänään. Pitää kyllä versioida, sillä minulla ei ole kotona kaikkia juureksia. Aina sitä kuitenkin jotain löytyy, joista saan vuokaruuan aikaiseksi😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, meillä tämä ruoka nousi suureen suosion.
      Voi kuinka ihanasti saakaan makuja kasviksista ja yrteistä.

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun kommentoit