Soijarouhe/jauheliha tacovuoka

 

Eilen oli ulkona semmoinen myräkkä, että hoidokeiden kanssa päätimme viettää päivän sisätiloissa.
Keksimme alkaa kohentamaan parvekkeen yrtit syys teloille.
Kyllä olikin kuivahtaneita krankkuja enemmän, kuin mitään syötävää.
Mutta me teimme yrteille ihmeitä ja nyt on parvekkeen kasvit aika hyvässä mallissa.
Sitten luimme lasten kanssa kirjoja sekä katsottiin Risto Räppääjä elokuvaa. 
Oli kyllä huippu kiva päivä vaikka olimmekin sisällä koko päivän.
Minäkin sain värkättyä ruokia koko viikolle.
Nyt on kasvissosekeittoa, perunapihvejä ja kuha-kasvispulliin seos valmiina jääkaapissa odottamassa.
taidankin alkaa värkkäämään seoksesta pullia sekä pihvejä tälle päivälle.
Nämä aamut kun ovat nykyään niin helppoja yksi lapsi tulee puoli kahdeksaan ja loput sitten ripotellen yhdeksän kieppeillä.

Tämän ruoan voit hyvin valmistaa myös jauhelihasta vaihdat silloin vain soijarouheen jauhelihaksi
ja mausteinen kaurakerma voi olla aivan tavallista ruokakermaakin,
koska ruokaan tulee muutenkin makua tacomausteesta.



n. 10 keitettyä perunaa
n.  2 dl  soijarouhetta
öljyä tilkka
2 dl vettä
1 sipuli
n. 1/2 dl tacomaustetta
n. 2 dl murennettuja maissilastuja
2-3 tomaattia
n. 3 dl juustoista kaurakermaa
1/2 dl parmesaaniraastetta


Paista soijarouhetta pannulla pienessä öljytilkassa.
Lisää joukkoon myös silputtu sipuli.
Kuullottele sipulit pehmeiksi ja lisää seoksen joukkoon taco mauste.
Lisää seokseen vielä vähän vettä.
Kuutio tomaatit.
 Viipaloi perunoita uunivuoan pohjalle ja lisää päälle soijarouheseosta sekä tomaattikuutioita sekä kädessä murennettuja maissilastuja.
Tee kerroksia kaksi tai kolme kerrosta aivan oman maun mukaan.
Kaada ruokakerma vuokaan ja ripottele vielä juustoraastetta ruoan pintaan.
(Minä menin käyttämään kaikki juustoraasteet eiliseen vebab-piirakkaani, joten jouduin turvautumaan parmesaaniraasteeseen.)

Paista ruokaa airfyerissä noin 20 minuuttia 180 asteessa.

Ole muita varten,
mutta älä jätä itseäsi taka-alalle.

-Tupu-

Kommentit