Tekstit

Kirjavinkkaukset

Kuva
  Pinkki lentolaukku Marja Kuusela Sivuja:260 Mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun uskaltaa hypätä tuntemattomaan? Sanni asuu tätinsä vaateliikkeen yläkerrassa. Hän on saanut uuden työpaikan, ja orastava suhde Mikaan tarvitsee enää pientä avustavaa tönäisyä muuttuakseen oikeaksi parisuhteeksi. Käännekohdaksi suunniteltu romanttinen yllätys lentokentällä osoittautuu kuitenkin valtavaksi virhearvioksi. Lentokenttä fiasko saa uuden suunnan, kun Sanni tunnekuohuissaan törmää tuntemattomaan pukumieheen -tai pikemminkin tämän räikeän pinkkiin lentolaukkuun. Kun mies tekee Sannille yllättävän tarjouksen, päättää Sanni vastoin kaikkia odotuksia suostua. Mitä hävittävääkään hänellä on?  Loukatun naisen hetken mielijohteesta alkanut seikkailu vie Sannin Oslon kautta Vaaranpohjan pikkukylään, järjestyksenvalvojaksi suljettuihin seurapiirijuhliin ja saa pohtimaan, onko kukaan enää se, joka väittää olevansa. Pinkki lentolaukku on valloittava tarina täynnä vauhtia, romantiikkaa ja odottamatto...

Tonnikala-riisivuoka

Kuva
Upea aamu aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Ai, että kuinka keväinen pirteys iskee ihan pakolla jo itseenkin. Ainut harmillinen asia jonka tämä kevät tuo on nuo villakoirat, joita tulee varsinkin meidän perheessä näkyviin niin sohvien,  kuin sänkyjenkin alta ja vaikka kuinka koittaisi siivota niitä pöyrii esiin mitä eriskummallisimmista paikoista. No, onhan meillä kaksi kissaa ja koira,  joilla on vielä näin kevään korvilla karvanlähtöä tiedossa. Siltikään en vaihtaisi niin kevättä ja aurinkoa, kuin meidän karvatassujakaan mihinkään muuhun. Siispä innolla etennpäin kohti keväisempiä päiviä. Tonnikala-riisivuoka on yksi monista lempiruoistani. Tässä on taas yksi syy miksi kannattaa ehdottomasti keittää riisiä ruoalle tuplasti isompi satsi. Toki tonnikala voi vaihtaa halutessaan myös lohisuikaleihin tai broilersuikaleihin. Broilerisuikaleihin laittaisin mausteiksi valkopippuria ja currya. Tästä tulee sellainen mehevämpi versi, koska riisit ovat kypsiä ja  ovat jo ime...

Pellillinen mustikkamurupiirakkaa

Kuva
  Nyt on meikäläinen sitten käynyt kampaajalla, kiitos parturi-kampaamo Usva , joka ei petä koskaan. Täällä on nyt sellainen pirtsakka punapää, vai pitäisikö sanoa porkkanapää, vai onko se sittenkin veriappelsiinipää. Kummastakin tykkään, ettei yhtään oo väliä mikä  pää tämä nyt sitten oikein on. Nyt vain pirteänä kohti kevättä... Nyt olisi pellillinen mustikkapiirakkaa tarjolla... Muruseos 8 dl vehnäjauhoja 2 1/2 dl sokeria 3 tl leivinjauhetta 2 tl vaniliinisokeria 2 1/2 dl juoksevaa margariinia Piirakkapohja 2/3 osaa muruseosta 2 dl viiliä,jogurttia tai piimää 1 kananmuna Piirakan täyte n. 1 l mustikoita 500 g maitorahkaa 1 dl sokeria 2 kananmunaa 3 tl vaniljasokeria Piirakan päälle 1/3 muruseosta Sekoita ensin muruseos.  Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Ota muruseosta syrjään noin puolet (tai niinkuin ohjeessa sanotaan 1/3) Lisää viili tai muu neste kananmuna kanssa toiseen muruseokseen. Sekoita ja levitä uunipellin päälle leivinpaperille. Ripottele mustikat tai...

Syöpälääkärin kuolema Marja Aarnipuro

Kuva
Syöpälääkärin kuolema Marja Aarnipuro Sivuja: 262 Kaarina Riikonen on Viikko-lehden reportteri, joka on ratkonut jo kaksi henkirikosta. Mukavan perhe-elämän ja työn lisäksi Kaarinan elämään on tullut rintasyöpä. Tämä kurja sairaus vie hänet ratkomaan syöpälääkärin nopeaa kuolemaa. Apu-lehden päätoimittajana työskentelevä  Marja Aarnipuro  (s. 1960) päätyi kirjailijaksi sairastuttuaan rintasyöpään syksyllä 2009. Hoitopolun varrella syntyi kaksi omakohtaista tietokirjaa (Rintasyöpävuosi 2011 ja Rintasyövän jälkeen 2014). Tietokirjojen kirjoittaminen oli niin antoisaa, että Aarnipuro päätti kokeilla, onnistuisiko häneltä myös fiktion luominen. Hän kehitti päähenkilökseen keski-ikäisen naistoimittajan, joka päätyy sattumalta henkirikostutkinnan keskiöön. Näin syntyi Kaarina Riikonen ratkaisee -dekkarisarjan ensimmäinen osa Maakellarin salaisuus (2017). ★★★★☆ Tämä on jo kolmas lukemani Kaarina Riikosen elämästä kertova rikos-kirja  ja olen pitänyt niistä kaikista. Harvakseltaa...

Suklaaseuran kieltäymykset Carole Matthews

Kuva
  Suklaaseuran kieltämykset Carole Matthews Sivuja: 431 Suklaaseuran neuvokkaat naiset ovat taas täällä. Elämä heittelee, mutta onneksi taakkaa voi keventää Suklaataivas-kahvilan vakiopöydässä herkkujen ja salaisuuksien äärellä. Suklaaseura-sarjan toinen kirja kertoo lämminhenkisesti ja viihdyttävästi tiiviin ystäväporukan iloista ja suruista, joita kokoonnutaan jakamaan Suklaataivas-kahvilaan. ★★★☆☆ No, mulle tämä oli nyt hieman liikaa.  Liian paljon kaikkea... Mutta paljossa kaikessakin oli niin  paljon myös hyvää eli ota tästä nyt sitten selvää 😂

Kalattomat savutofupyörykät ja kevään ensimmäiset yrtti istutukset

Kuva
  Tänään herkutellaan ensimmäisen kerran kalanmakuisilla savutofupullilla. Valmistin pullat jo edellisiltana ja tänään saadaan vain lämmittää ruoan ja alkaa nauttia. Tänään meillä on hoidokeiden kanssa luvassa yrttien multaan laittoa ja  airfryerillä juurileivän paistoa. Kyllä vain luitte aivan oikein, meillä alkaa kevät toimet näin helmikuun loppupuolella. Istutamme kaupan ruohosipulia näin keväisin pari ruukkua ja kesällä vielä yksi, niin alkukevään ruohosipuli kiintiömme on sitten täysi  ja päästään odottamaan viime vuoden ruohosipuli sadon kasvamista. Ruohosipuli on tosiaan kaksi vuotinen yrtti ja siksi annan sen talvehtia parvekkeella ruukussa, jonka olen edellis vuonna valmistanut juuri samalla lailla, kun nyt tämän vuoden ruohosipulit olen tehnyt. Näin meillä ollaan suurimman osan kesästä ruohosipulin suhteen omavaraisia. Olen jo pitkään haaveillut kokeilevani kalattomien kalapullien tai pyöryköiden tekoa ja vihdoista viimein eilen sain aikaiseksi valmistaa ruokaa....

Appelsiinijuustokakku

Kuva
Täällä on aloitettu niin mukavasti viikonloppu. Vaihdoin heti hoidokeiden lähdettyä sänkyymme lakanat. Ensimmäisen kerran elämässäni sain jopa tehtyä ensiviikon ruokalistan valmiiksi jo perjantai-iltana sekä lähetettyä kaikkien hoidokeiden vanhemmille. Lauantaina Muru kuori peruna-porkkana muusiin ainekset ja minä tein salaatin sekä paistoin  kaslerpihvit ja valmistin kastikkeen. Nyt vain laitoin kastin sekä muussi ainekset kiehumaan. Ihanaa vaan istuskella ja nauttia kauniista ilmasta ja syntymäpäivästä. Vaikka ei kait tällä iällä enään pitäisi niin nauttia enään näistä synttäreistään, mutta minähän nyt olen aina ollut vähän erilainen nuori 😂 Tämä ihanan pehmeä sekä kirpeä juustokakku  sopii hyvin niille,  jotka tykkäävät hieman vähä sokerisemmasta kakku vaihtoedosta tai voisiko sanoa niin,  että "tämä on semmoinen kevään ja kakku", Pohja: 150 g kaurakeksejä n. 1 dl juoksevaa margariiniä Täyte: 6 liivatelehteä 2 tlk (2 dl) laktoositonta kuohukermaa 2 rasiaa (180 g ...

Kinkkupiirakka

Kuva
  Meille tuli eilen vieraita  ja siksi siis leivoin piiitkästä piitkästä aikaa  kinkkupiirakkaa. Ennen vanhaa tein melkein kerran viikossa suolaista piirakkaa,  mutta nyt melkein ajattelin, että osaanko vielä edes tehdä suolaista piirakka. Mutta hei, tästä tuli aivan super hyvää. Meille tosiaan tuli Murun koiraporukka (ilman koiria) kyläilemään. Tämä aivan ihana ryhmä on ulkoiluttaneet koiria yhdessä. Nyt on koira ryhmä kutistunut pieniin,  mutta onneksi tärkeimmät ovat vielä jäljellä. Minä olen onneksi päässyt tähän ihanaan ryhmään mukaan ja sovimmekin taas näkevämme pääsiäispyhinä grillimakkaran paiston  merkeissä. Pohja: 1 dl juoksevaa margariiniä 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl ruususuolaa 1 dl juustoraastetta 3 rkl kylmää vettä Täyte: 1 sipuli silppuna 2 rkl juoksevaa margariinia 250 g palvikinkku rouhetta 1/2 suippopaprikaa 2 dl juustonmakuista kaurakermaa 2 dl ranskankermaa 3 kananmunaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl timjamia 2 dl juustoraastetta S...

Juustoinen parsakaaligratiini

Kuva
Ai, että kerrankin olen osannut ennakoida hyvin viikon ruoat. Leikkelin jo viikonloppuna valmiiksi rasioihin vihanneksia eri ruokia varten. Vielä on kasvissosekeiton ainekset sekä uunijuures ruoka odottamassa. Tämä on ihanaa, kun tietää ruoan olevan jo melkein valmista. Ei siis muuta kun keittää tai paistaa ruoka valmiiksi. Olen nyt todennut, että tämä viikonloppuisin ruoan valmistaminen puolitiehen on niin mun juttuni. Viikolla saa sitten viedä Ottoa-koiraa ja ottaa rennosti. Ei kai musta vaan ala tulla semmoinen laiskanläntä  täti-immeinen 😂 Taasen päästään yhden minun lempiruokani ääreen. Parsakaali on ollut nyt huokeaan euron hintaan  ja sitä on jääkaapin vihanneslaatikossa nyt syystäkin enemmän. Keitän nyt parsaa usein meidän ruoalle,  mutta nyt halusin valmistaa oikein juustoista ja kermaista gratiinia ruokailulle. Tähän gratiiniin käy niin pakastekasvikset, kuin tuoreetkin. Samoin gratiinin kastikkeen voit tehdä helpommin eli kaataa vain juustokaurakerma kasvisten...