Appelsiinijuustokakku



Täällä on aloitettu niin mukavasti viikonloppu.
Vaihdoin heti hoidokeiden lähdettyä sänkyymme lakanat.
Ensimmäisen kerran elämässäni sain jopa tehtyä ensiviikon ruokalistan
valmiiksi jo perjantai-iltana sekä lähetettyä kaikkien hoidokeiden vanhemmille.

Lauantaina Muru kuori peruna-porkkana muusiin ainekset ja minä tein salaatin sekä paistoin 
kaslerpihvit ja valmistin kastikkeen.
Nyt vain laitoin kastin sekä muussi ainekset kiehumaan.

Ihanaa vaan istuskella ja nauttia kauniista ilmasta ja syntymäpäivästä.
Vaikka ei kait tällä iällä enään pitäisi niin nauttia enään näistä synttäreistään,
mutta minähän nyt olen aina ollut vähän erilainen nuori 😂



Tämä ihanan pehmeä sekä kirpeä juustokakku 
sopii hyvin niille, 
jotka tykkäävät hieman vähä sokerisemmasta kakku vaihtoedosta
tai voisiko sanoa niin, 
että "tämä on semmoinen kevään ja kakku",




Pohja:

150 g kaurakeksejä
n. 1 dl juoksevaa margariiniä

Täyte:

6 liivatelehteä
2 tlk (2 dl) laktoositonta kuohukermaa
2 rasiaa (180 g ) tuorejuustoa
appelsiini
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl vaniliinisokeria
1/2 dl sokeria
n. 1/2 dl puristettua appelsiinin mehua

Pinnalle:

tummaa suklaata raastettuna oman maun mukaan



Murskaa keksit pussin sisällä kaulimella murskaten.
Lisää murskan joukkoon juokseva margariini ja sekoita seos hyvin.

Rypistele kädessäsi leivinpaperi ja oijo se irtokakkuvuoan pohjalle.
Levittele keksiseos irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi kylmään runsaaseen veteen.
Vatkaa kermavaahto, johon on sekoitettu sokerit ja lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto sekä turkkilainen jogurtti.
Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja lämmitä se esim. mikrossa kuumaksi.
Purista liivatelehdet nyrkissä kuiviksi ja laita ne kuuman appelsiinimehun joukkoon.
Kaada mehu/liivatelehtiseos kermavaahto/tuorejuusto seoksen joukkoon.
Sekoita kaikki huolella ja kaada itropohjavuokaan keksimurujen päälle.
Tasoita pinta lastalla ja laita kakku vuorokaudeksi jääkaappiin hyytymään.

Ota voiveitsi ja vedä sillä kakun ja kakkuvuoan välistä,
niin reuna on irti ja voit aukaista irtopohjavuoan auki.
Nyt vain reuna auki.
Tässä kohtaa raasta tummaa suklaata kakun pinnalle.

HUOM:Yleensä, kun aukaisen irtopohjavuoan,
niin jätän tuon rypistellyn leivinpaperin varta vasten
kamun pohjalle, enkä leikkaa leivinpaperin reunoja pois.
Siitä tulee pöytään sellainen vähän rustiikkinen ja mukava särmä.
Toki, jos pöytään tulee paljon muitakin tarjottavia
ja ne tulevat tiiviiseen rustiikkisuus
kannattaa unohtaa.



Muista,
eläminen on se elämisen tarkoitus

Siis nauti elämästäsi.
-Tupu-

Kommentit

  1. Hyvää syntymäpäivää. Tämä kakku menee kyllä kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kakku oli kyllä meidän makuun.
      Ei liian makea vaan ihanan kirpsakka tapaus.
      Toivottavasti kakku on sinunkin mieleen.

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun kommentoit