Juustoinen parsakaaligratiini



Ai, että kerrankin olen osannut ennakoida hyvin viikon ruoat.
Leikkelin jo viikonloppuna valmiiksi rasioihin vihanneksia eri ruokia varten.
Vielä on kasvissosekeiton ainekset sekä uunijuures ruoka odottamassa.

Tämä on ihanaa, kun tietää ruoan olevan jo melkein valmista.
Ei siis muuta kun keittää tai paistaa ruoka valmiiksi.
Olen nyt todennut, että tämä viikonloppuisin ruoan valmistaminen puolitiehen on niin mun juttuni.
Viikolla saa sitten viedä Ottoa-koiraa ja ottaa rennosti.
Ei kai musta vaan ala tulla semmoinen laiskanläntä 
täti-immeinen 😂



Taasen päästään yhden minun lempiruokani ääreen.
Parsakaali on ollut nyt huokeaan euron hintaan 
ja sitä on jääkaapin vihanneslaatikossa nyt syystäkin enemmän.
Keitän nyt parsaa usein meidän ruoalle, 
mutta nyt halusin valmistaa oikein juustoista
ja kermaista gratiinia ruokailulle.

Tähän gratiiniin käy niin pakastekasvikset,
kuin tuoreetkin.
Samoin gratiinin kastikkeen voit tehdä helpommin
eli kaataa vain juustokaurakerma kasvisten päälle
ja raastaa pinnalle vielä hieman juustoa tai parmesaania.
Itse vain tykkään tästä gratiinista hieman aikaa vaativampana versiona enemmän,
koska maut pääsevät näin enemmän oikeuksiinsa.

1 iso parsakaali
1/2 kukkakaalia
2 rkl juoksevaa margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl juuston makuista kaurakermaa
2 1/2 dl kaurajuomaa
1 dl juustoraastetta
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl currya



 Leikkaa kaalit saman kokoisiksi paloiksi 
ja laita uunivuokaan.
Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon jauhot.
Sekoita seosta hetki ja lisää sitten joukkoon kaurajuoma ja kerma.
Sekoita huolella, ettei kastikeeseen jää paakkuja.
Lisää joukkoon vielä juustoraaste sekä mausteet.
Anna kastikkeen kiehahtaa ja kaada se sitten kasvisten päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia
tai airfryerissä 180 asteessa noin 30 minuuttia.


Muista elää,
joka hetki.

Nautitaan elämästä.
-Tupu-

Kommentit