Kalattomat savutofupyörykät ja kevään ensimmäiset yrtti istutukset

 
Tänään herkutellaan ensimmäisen kerran kalanmakuisilla savutofupullilla.
Valmistin pullat jo edellisiltana ja tänään saadaan vain lämmittää ruoan ja alkaa nauttia.

Tänään meillä on hoidokeiden kanssa luvassa yrttien multaan laittoa
ja  airfryerillä juurileivän paistoa.




Kyllä vain luitte aivan oikein,
meillä alkaa kevät toimet näin helmikuun loppupuolella.
Istutamme kaupan ruohosipulia näin keväisin pari ruukkua ja kesällä vielä yksi,
niin alkukevään ruohosipuli kiintiömme on sitten täysi 
ja päästään odottamaan viime vuoden ruohosipuli sadon kasvamista.
Ruohosipuli on tosiaan kaksi vuotinen yrtti ja siksi annan sen talvehtia parvekkeella ruukussa,
jonka olen edellis vuonna valmistanut juuri samalla lailla,
kun nyt tämän vuoden ruohosipulit olen tehnyt.
Näin meillä ollaan suurimman osan kesästä ruohosipulin suhteen omavaraisia.




Olen jo pitkään haaveillut kokeilevani kalattomien kalapullien tai pyöryköiden tekoa
ja vihdoista viimein eilen sain aikaiseksi valmistaa ruokaa.
No, ensimmäinen kerta oli pientä säätöä noiden pullien koossa pysymisen kanssa, 
mutta makuun olen enemmän kuin tyytyväinen.
Itse lisään ensi kerralla pulliin perunajauhoja sekä kananmunan.

Laitan nyt teille tämän parannellun version ruoasta 
ja toivon, että pullat pysyisivät nyt paremmin koossa.



1 pkt (230 g) valutettuja kikherneitä
1 pkt savutofua
1 silputtu sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kapriksia
2 rkl sitruunamehua
3 rkl perunajauhoja
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl ruususuolaa
1 rkl kuivattua tilliä
1/2 tl valkopippuria


Valuta kikherneet ja laita kulhoon kaikkien muiden aineksien kanssa.
Surauta ainekset sekaisin sauvasekoittimella
tai muussaa haarukalla kikherneet sekä tofu pieniksi
 ja lisää loput ainekset silppuamalla sipuli pieniksi ja ja samoin kaprikset ja murskaa valkosipuli pieniksi. 
Anna seoksen makustua ja turvota jääkaapissa ennen pullien paistamista.
Itselläni oli seos vartin jääkaapissa, mutta olisi se voinut olla vielä pidempäänkin.
Pyörittele kostutetuin käsin seoksesta tasakokoisia pullia
 ja paista ne paistinpannulla kauniin kullan keltaisiksi
tai airfryerissä 200 asteessa 8-12 minuuttiin pullien koosta riippuen.

Nauti pullat perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.

Itse rakastuin näiden pullien makuun ja pehmeään koostumukseen.
Seuraavalla kertaa koitan keittää savutofupullat
ja tehdä niille herkullisen tillikastikkeen.
Mutta niistä sitten joskus toisella kertaa lisää.


Usko omaan intuitioosi.
Ota kaikki kiitollisuudella
vastaan ja toimi,
kuten tunnet itsellesi oikeaksi.

 Kaikkea hyvää
-Tupu-

Kommentit