Pannukaalilaatikko
Mikä ihana viikonloppu...
Olimme eilen syömässä Murun ja Mutsin kanssa
Pizza Hut:ssa.
Tänään olemme menossa Murun ja lasteni kanssa Ikeaan.
No, keskimmäinen kolmesta lapsestani ei
nyt pääse mukaan,
koska he asuvat nykyään Vantaalla.
Tuli sitten tehtyä niin iso määrä tätä kaalilaatikkoa, ettei se enään
mahtunutkaan paistinpannulle.
Täytyi siis ottaa ottaa järeämmät konstit kehiin ja vaihtaa paistinpannu pataan,
mutta sama ruokaa tästä tuli silti
oli sitten paistinpannu tai pata kyseessä.
Huomioithan,
että kasvis jauhiksen sijaan
voit aivan hyvin käyttää,
myös tavallista sika-nautajauhelihaa.
myös tavallista sika-nautajauhelihaa.
n. 2 rkl öljyä
n. 1 kg kaali raastettuna silppuna tai suikaleena
4 porkkanaa karkeana raasteena sipuli silppua
2 valkosipulimurskaa
200 g Muu jauhelihaa
1 dl pitkäjyväistä riisiä
1 dl kaurakermaa
8 dl vettä/kaurajuomaa
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
n. 2-3 rkl tummaa siirappia
1 rkl kuivattua timjamia
n.2 rkl kuivattua meiramia
4 porkkanaa karkeana raasteena sipuli silppua
2 valkosipulimurskaa
200 g Muu jauhelihaa
1 dl pitkäjyväistä riisiä
1 dl kaurakermaa
8 dl vettä/kaurajuomaa
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
n. 2-3 rkl tummaa siirappia
1 rkl kuivattua timjamia
n.2 rkl kuivattua meiramia
Päälle:
puolukoita ja kaura fraichea
tai smetana kanssa
Laita jauhis pannulle sipulin kanssa ja
kuullottele öljy tilkaassa hetki ennen kun lisäät joukkoon
porkkanaraasteen sekä kaalisuikaleet.
Mausta ruoka.
Paistele ruokaa vielä vartin verran tai niin,
että kaali sekä porkkana ovat kypsiä
ja meheviä.
Muista mitä kauemmin ja mitä miedommalla paistelet kaalilaatikkoasi
pannulla, sitä herkullisempaa ruoasta tulee.
Älä siis kärytä lootaasi pilalle vaan anna ruoan
muhia pikkuhiljaa ja nauti mitä ihanimpaa
herkkua lautasellasi
puolukkahillon
ja kaura fraichen kanssa.
kuullottele öljy tilkaassa hetki ennen kun lisäät joukkoon
porkkanaraasteen sekä kaalisuikaleet.
Mausta ruoka.
Paistele ruokaa vielä vartin verran tai niin,
että kaali sekä porkkana ovat kypsiä
ja meheviä.
Muista mitä kauemmin ja mitä miedommalla paistelet kaalilaatikkoasi
pannulla, sitä herkullisempaa ruoasta tulee.
Älä siis kärytä lootaasi pilalle vaan anna ruoan
muhia pikkuhiljaa ja nauti mitä ihanimpaa
herkkua lautasellasi
puolukkahillon
ja kaura fraichen kanssa.
Onni on...
sit, että osaat nauttia siitä kaikesta,
mitä sinulla jo on.
Rakkaudella
Tupu
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit