Maidotonta juustokastiketta sinne sun tänne


Ajattelin alkaa tekemään tallaista helpon Heikin ruokaviikkoa.
Nyt viikkoon kuului tämä vegaaninen juustoinen
kastike, jota tottakai teen oikein ison määrän ja koko viikon lisäilen 
kastiketta eri ruokalajeihin.


Tämän ihanan juustoisen kastikkeen kanssa sopii 
melkeinpä mikä tahansa.
Valmistan tätä erityisesti...

- pelkän keitetyn riisin kanssa syötäessä 
(eli osa kastista meni nytkin Murun kanssa näin syöden)
- kasvis-, liha- sekä broiler-pihvien tai pullien kanssa
 (Murun kanssa vietettiin myös yksi annos kasvispihvejä juustokastilla)
-kiusausten joukkoon (tällä kertaa kiusaukset jäi tekemättä, mutta voin suositella.
kokeiltu on)
-paistetun riisin kanssa (tästä tuli yksi ruoka myös, joka muuten on suosikkejani.
 Nopean valmistuksen sekä herkullisuutensa vuoksi. Tähän ruokaan saa uppoamaan vaikka ja mitä.
Ruokahan on riisistä valmistettu pyttipannu)
-ym. yms.

Tässä tällä kertaa teille nyt parit ohjeet miten käyttää 
tätä herkkujen herkkua.



Kerrassaan rakastan tätä kastiketta.

Laitan tätä lapsille ensi viikolla,
jopa perunoiden ja lihapullien kanssa.
Muussan keitetyt perunat haarukalla ja sekoittelen sitten mukaan juustokastikkeen ja lisään joukkoon lihapullia, sitten vain uuniin, mikroon tai airfyeriin lämpiämään hetkeksi 
ja herkullinen ruoka on valmista syötäväksi.

Uskon, että lapset ovat aivan myytyjä.


Sitten sen aivan ihanan juustokastikkeen pariin,
joka tekkee ruoasta kuin ruoasta niin herkullista...

Huomioithan, että voit valmistaa tämän kastin
 myös tavallisella juustolla tai jos haluat oikein hifistellä
  cheddarjuustosta tulee aivan ihanan täyteläinen kasti
ja kaurajuoman voi vaihtaa suosilla täysmaitoon, 
jos vain siltä tuntuu.

Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla eri vaihtoehtoja.
Minä en ainakaan huomaa eroa laisinkaan 
tämän vege version ja tavallisen maitoisen kastin välillä.




2 rkl juoksevaa margariinia kattilan pohjalle
1 dl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuuti
n. 6 dl  kaurajuomaa
2 1/2 dl juuston makuista kaurakermaa
oman maun mukaan maidotonta vegaanista juustoraastetta
maun mukaan ruususuolaa 
1-2 tl timjamia
lisää joukkoon pakastekasvissekoitus (esim: parsakaali/kukkakaali/porkkana)
tai tuoreita kasviksia pilkottuna
minulla taisi olla tällä kertaa kastikkeen joukossa parsakaalia, punaista paprikaa
ja kesäkurpitsaa.

Sekoita margariinin joukkoon jauhoja. Anna turvota hetki liedellä koko ajan sekoittaen.
Lisää sitten joukkoon puolet kaurajuomasta.
Sekoita kastiketta huolella pohjasta asti, ettei kasti pala pohjaan.
Lisää tässä kohtaa juuston makuinen kaurakerma sekä kasvikset, että ne kerkeävät kypsyä.
Mausta kastike ja lisää juusto edelleen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehahtaa niin, että tiedät kastikkeen koostumuksen ja lisää kauramaitoa joukkoon tarvittaessa.
Maista ja mausta tarvittaessa kastiketta maun mukaan lisää




Sitten olisi tulossa tämä seuraava variaatio ruoasta, 
johon tämä kaiken kestävä herkku-kastike oikein pystyy.
 
100 g seitan suikaletta tai esim. pekonia
1 sipuli
4 dl keitettyä riisiä
2 dl kasviksia

Paista seitan tai pekoni pannulla ja lisää joukkoon sipuli
sekä pieniksi paloiksi leikattuja kasviksia.
Jos leikkaat kasvikset pieniksi ruoka on valmista viidessä minuutissa.
Kun seos on suht´koht  kypsää lisää joukkoon 
kypsä keitetty riisi.
Paista koko komeus kypsäksi ja anna riisin saada hieman rapeutta pintaansa.

Tämä ruoka on yksi lemppareistani.
Juurikin tämän takia minä keitän riisiä aina tuplasti,
 jos en sitten ihan triplaksikin  asti.





Elämä on niin yksinkertaista,
mutta teemme siitä itse niin
monimutkaista.


Nautitaan hei tästä elämästä
-Tupu-

Kommentit