Marinoitu lämmin kaalisalaatti

 

Meillä on nykyään kaalia aina jääkaapissa
ja ruokanakin, joko lämpimänä tai kylmänä ainakin pari kertaa viikossa.

Kaali on ihana raaka-aine ruokailussa siitä voi tehdä niin lämpimiä,
kuin kylmiäkin ruokia ja salaatteja.
Tämä kyseinen lisäke/salaatti on meillä todettu niin hyväksi, 
että jos tätä tulee tehtyä, 
niin samana päivänä se on myös syöty loppuun.
Ja mikä ihaninta tämä ruoka menee niin kylmänä kuin kuumanakin 
hyvin kaupaksi.
Siksi olen nyt tullut siihen tulokseen,
että teen tämän herkun tästä lähtien aina kaksinkertaisena,
että pääsen maistelemaan useimmin kaalilisuketta myös salaatin pohjana.




Teen aina tämän kaali lisukkeen kastikkeen tuntia paria aikaisemmin näin se kerkiää makustua 
hyvin jääkaapissa.
Niin ja joskus lisään kaalin seuraksi uuniin raastettua porkkanaa, kesäkurpitsaa, parsa- tai kukkakaalia.

Kastike:
reilu 1 dl hyvää oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl balsamico kastiketta
2 rkl sinappia
1/2 dl raastettua parmessania
1 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta

Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin.
Ja hei, ei mitään stressiä, jos jotain ainesta tulee hieman enempi.
Tämä ei ole niin nokon nuukaa.

Leikkaa n. 8 dl kaalia rouheiksi paloiksi ja levitä ne tasaisesti uunipellille.
Lorauta vielä tilkka (2 rkl) öljyä kaalin päälle.
Paista uunissa 175-200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kaali  on pehmennyt
ja saanut hieman väriä pintaansa.

Minä laitoin tällä kertaa kaalin joukkoon porkkanaraastetta.

Sitten vain lämmin kaalihöystö kastikeen joukkoon ja kunnon sekoitus ennen lisukkeen nauttimista.

HUOM:
Jos marinoitua kaalia tosiaan jää ylitse,
niin lisääpä loppun kylmän kaalin sekaan esim. fetaa, punasipulia, paprikaa,
jauhista tai jauhelihaa
 tai mitä nyt itse tykkäätkin joukkoon sekoitella. 
Siis yllätä itsesi.
Itse en ole vielä löytänyt mitään mikä ei sopisi tämän maukkaan salaatin joukoon.



Kulje omaa polkuasi, 
 tee tiestäsi kaunis ja kevyt kulkea.

Rakkaudella
-Tupu-

Kommentit

  1. Tein tätä kaalisalaattia ison määrän ja kastikkeen ilman parmesaania. Ajattelin lisätä tähän sitten mitä milloinkin huvittaa niinkuin sanoit. Maistuu tosi hyvälle jo pelkkä kaali ja kastikekkin.🙂

    VastaaPoista
  2. Kiitos Satu, eikö vain?
    Kun salaatti vielä pääsee oikein marinoitumaan
    ja makustumaan,
    niin avot.
    Ihania salaattihetkiä sinne.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun kommentoit