Tomaatti-fetasalaatti


Tänään on aikas moinen haipakka päivä näiden ruokien kanssa.
Onneksi aamun puuro on tänään tuorepuuroa ja valmistettu jo eilispäivänä
samoin kaikki kasvikset on jääkaapissa jo leikeltynä paloiksi 
ja pannaritaikinakin on turvonnut yön yli jääkaapissa.
Nyt vain suit'sait sukkelaan taikinan tekoon ja saadaan 
vielä lasten kanssa leipoa sämpylöitä välipalalle.
Siispä pylly pois penkiltä ja työn touhuun.
Nähdään taas, vai pitäisikö sanoa 
viestittelemisiin.
 




Eilen illalla tuli tehtyä aivan vietävän ihanaa 
tomaattista fetasalaattia,
jossa oli salaatinkastikkeena niin herkullinnen
valkosipulinen öljykastike.

Siispä mun on ihan pakko kertoo tämä resepti teillekin...
Mulla siis ei ollut kirsikkatomaatteja, vaan luumutomaatteja, mutta laitan tämän ohjeen teille 
minitomaattein tulemaan.


250 g minitomaatteja
200 g fetaa

Kastike:

2 valkosipulia murskana
n. 1/2 dl öljyä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua basilikaa
2 tl punaviinietikkaa
1 tl siirappia
 
Sekoita ensin kastikkeen kaikki ainekset ja anna niiden makustua,
kun valmistat salaatin.
Leikkaa tomaatit puoliksi ja feta suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. 
Sekoita kastike salaatin sekaan.



Tiedättekö tämä salaatti on niin vietävän herkullista paahdetun leivän kanssa.
Itseltäni löytyi kaapista esipaistettua ciebatta-leipää.
Leikkasin leivän sentin viipaleiksi ja laitoin airfryeriin ja voitelin leivän pinnan öljyllä.
Paistoin 180 asteessa noin 7 minuuttia.
Jos sinulla ei ole airfryeriä niin ei hätää laita leipäsiivut 
leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne öljyllä.
Paista ne sitten uunissa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia niin,
että leivän pinta on saanut kauniin värin
ja rapsakan pinnan.




Löydä se tie,
joka tuo sydämeesi rauhan
ja 
täyttää sut elämisen ilolla.

-Tupu-

Kommentit