Penninvenyttäjän juustoiset kukkakaalipihvit



Eilen tuli käytyä erään hoidokkini kotona tutustumassa paremmin hoito-perheeseen 
ja heidän ihanaan kissaansa.
Tätä ihanaa kissaa saan nyt käydä hoitamassa pääsiäisen pyhinä.
Perheen ollessa sukuloimassa.

Olin niin iloisesti yllättynyt
kun hoidokki poika oli heti oman koti-oven avattua pyrkimässä avokäsin minun syliini.
Olen senkin kokenut,
kun lapsi järkyttyy todella nähdessään minut oven takana,
että apua mitä tuo hoitotäti oikein tekee meidän oven takana???




Tänään pitkäperjantaina meillä mennään siitä mistä on aita matalin,
vai pitäisikö sanoa,
mistä on halvinta ja herkullisinta.

Nämä kukkakaalipihvit ovat oikeita pennin venyttäjän unelma pihvejä.
Nämä on näet tehty suurimmaksi osaksi kukkakaalin lehdistä sekä kannasta,
vain pikkuisen itse kukintoja.
(Toki jätin kaikista kovimman käntyn kannasta pois,
mutta totta se on, että pihveistä tuli mitä herkullisimpia näinkin.)

Itse valmistin pihvini vegaaniseen juustoon, 
mutta toki ne voi valmistaa tavallisesta juustosta,
joko mustaleimasta, parmesaanista tai tavallisesta miedosta 
kermajuustosta. Mikä nyt sattuu suussa maistuvan sillä kohtaa hyvältä.

n. 5 dl kukkakaali raastetta
1 kananmuna
3 rkl vehnäjauhoja tai korppujauhoja
n. 1 dl juuston makuista kaurakermaa
vajaa 1 tl ruususuolaa
1/2 tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
n. 1 dl juustoraastetta

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin 
ja anna seoksen turvota puolisen tuntia ennen valmistusta.

Kaapaise lusikalla kukkurallinen kaukkakaaliseosta ja painele se 
kuumalle pannulle sentin paksuiseksi pihviksi.
Paista pihvi molemmin puolin kauniin kullan keltaisiksi.
Ainakin noin 2 minuuttia per puoli.

Nauti esim. perunamuusin
ja kylmän yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa 
tai salaatin kaverina. 

   
 Kun kuppi on liian täynnä,
pisarakin on silloin liikaa.
(kopioitu)

-Tupu-

Kommentit