Vispattu ruis-puolukkapuuro vaniljavaahdolla

 


Täällä ollaan taasen herätty uuteen arki aamuun.
Söin juuri tuorepuuroni mustikalla ja banaanilla loppuun.
Sitä ennen laitoin eilen tehneeni ja yön jääkaapissa turvonneen pannaritaikinan uuniin.
Nyt otan ensimmäisen hoidokin vastaan ja sen jälkeen ruokin 
ruis- sekä vehnäjuuren.


Täällä alkoi eilinen aamu niin kurjasti.
Sain heti aamutuimaan idean valmistaa meille vispipuuroa.
Vesi kattilaan puolukoiden kanssa ja kattila levylle kiehumaan.
Aloin etsimään mannaryynejä, 
mutta niitä ei sitten kaapista löytynytkään.
Nyt sitten kattila odottaa puolukoineen levyllä.
Mitä kummaa sitä keksi nyt sitten niistä valmistaa?

Onneksi tuli soitettua Mumskulle ja hän ehdotti ruis-puolukkapuuron tekoa ja sanoi vielä,
että senkin voi vispata kuohkeaksi.
Minä en itse olisi keksinyt tälläistä millään,
mutta nyt on liesi taasen kuumana ja vispipuuroa tulossa.
Kiitos Mumsku, olet korvaamaton 💖


Netistä hieman katselin mallia ja otin hieman osviittaa oman puuroni valmistukseen.

1,5 l vettä
3 dl puolukoita
1 tl ruususuolaa
n. 1/2 dl luomu sokeria
3 1/2 dl täysjyvä luomu ruisjauhoja
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta


Kiehauta vesi ja laada sinne sitten marjat sekä suola.
Lisää joukkoon ruisjauhot koko ajan sekoittaen, niin ettei puuroon jää paakkuja.
Kypsennä puuroa noin tunnin ajan aina välillä sekoitellen.
Lisää kypsän puuron sekaan sokeri.
Jäähdytä puuro esim. vesihauteessa altaassa.
Vatkaa ruis-puolukkapuuroo kuohkeaksi.
Vatkaa myös vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita se ruis-puolukkapuuron joukkoon.


Ethän anna maailman määritellä
millainen sinun tulisi olla.
Kulje omaa polkuasi.

Ole oma ihana itsesi.
-Tupu-

Kommentit