Punajuuri-porkkanakasvissosekeitto


Tänään herättiin Murun kanssa aikaisin, 
koska Murulla on Tayssissa lääkäri jo aamu kahdeksalta.
Minä taas vein Ottoa ja jäin tänne kotiin odottelemaan 
hoidokeita tulevaksi.

Valmistelin ruisleivän raskin heti aamusella leivonta kuntoon.
Nyt vain odottelemme taikinan kohoamista
ja pääsemme lasten kanssa leipomaan puolen päivän aikoihin.
 



Kasvissosekeitot ovat siitä ihania, että niihin voi upottaa joko jo hieman nuupahtaneita kasviksia tai juureksia.
Samoin minulla on tapana käyttää näihin keittoihin kasvisten ne osat,
 joita ei tule muuten käytettyä.
Tällä kertaa tällainen oli parsakaalin varret ja osa kannasta.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
6 keskikokoista punajuurta
4-6 porkkanaa
1 parsakaalin varret ja kanta
n. 1 l vettä
1 1/2  kasvisliemikuutiota
1 tl ruususuolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl laktoositonta ruokakermaa

Pinnalle:
smetana, siemeniä tai raejuustoa



Pilko sipulit ja kuullota niitä ensin öljyssä padassa.
Lisää joukkoon pieniksi pilkotut kasvikset.
Itse leikkasin punajuuret sekä porkkanat siivuiksi samoin kaalin kannan ja leikkasin 
sitten isommat siivut vielä leikkasin puoliksi.
Kaada kasviksien päälle vettä niin,
että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
Mausta seos.
Keitä ne kypsiksi noin 20 minuuttia.
Ota noin puolet nesteestä pois esim. jollain kannulla tai kauhalla.
Soseuta kasvikset ja lisää kerma soseen joukkoon samoin keitinkiemestä sen verran, että keitto on sinulle sopivan paksuista,
Lisää keittoon vielä hunajaa tai hieman sokeri.
Sitten vain nauttimaan herkullisesta keitosta.



Päästä kaikki paha ja ilkeä valumaan sinusta,
kuin teflonpinnalta valuen.
Sen sijaan ime itseesi se kaikki hyvä,
mitä elämässäsi on.


Nautitaan elämästä
-Tupu-

Kommentit