Voileipäkakkua ja vinkki vitonen

 


Meidän viikonloppuumme kuului joka toiseen lauantaihin suursiivous.
Joka toinen viikonloppu mennään sitten hieman löysemmällä siivouksella
tai siis silloin vaihdan lakanat ja pesen kaksi koneellista pyykkiä,
(että onko se nyt sitten kevyempää siivousta?)

Kävimme Murun ja Mutsin kanssa viime viikonloppu myös ulkona syömässä.
Sitten viikoittaiset kauppareissut sekä muut kokkailut ensi viikkoa silmällä pitäen.
Viime viikon euron kilon punajuuretkin on nyt keitelty ja kuorittu.
Niistä saadaan tälle viikolle meille parikin herkullista ruokaa tarjolle.



Lauantai iltasella tuli myös valmistettua isäinpäiväksi herkullinen 
voileipäkakkurulla.
Siitä olikin aikaa, kun viimeksi on tullut voileipäkakkua värkättyä.
No, kun nyt aloin miettimään niin siitähän on tasan vuosi.
Viime vuoden voikkarikakun söimmekin Murun pojan kanssa kaksin,
koska Muru oli silloin kipeänä sängyn pohjalla.

2 dl laktoositonta kuohukermaa
400 g laktoositonta valkosipuli tuorejuustoa
200 g keittokinkkua
3 dl kasvislientä,
(1/2 kasvisliemikuutiota ja 3 dl vettä)
1 rkl kaprista
4 kananmunaa,
joista yksi meni koristeluun
3 rkl suolakurkkusalaattia

9 paahtoleipää

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita leivät leivinpaperin tai muovikelmun päälle
kolme leipää vierekkäin ja allekkain.
Kaulitse leivät littanoiksi ja kostuta leivät kasvisliemellä.
sekoita muut ainekset hyvin sekaisen ja käytä puolet leipien päälle.
Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen voileivistä kääretortun omainen rulla.
Laita rulla jääkaappiin makustumaan.

Käytä loppu kinkkuseoksesta rullan päälle ja levitä se tasaiseksi kuorrutteeksi.
Koristele kakku haluamillasi koristeilla
ja nauti herkullista voileipäkakkua hyvien ystäviesi kanssa 
kaikessa rauhassa.



Vinkkaus:
Paahtoleipien reunoista saat aivan ihania
ja rapeita leipätikkuja paistamalla reunat
 uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia
tai airfryerissä 180 asteessa noin 5 minuuttia.

Sitten vain dippailemaan itselle maistuvammalla dipillä.




Tämä on meidän tutkimusmatkamme

Rakastetaan siis toisiamme
Tupu

Kommentit

  1. Voileipäkakku on minulta vielä tekemättä kokonaan, vaikka monenlaista makeaa ja suolaista on tullut tehtyä. Nyt otan sen työn alle pikinmite. Tämä on sopivan helpon tuntuinen resepti meikäläiselle, kiitos! t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ella, itse laittaisin seuraavaan voileipäkakkuuni tuplasti kaprista,
      mutta se on toki makuasia. Se toisi hieman suolaisuutta lisää voileipäkakkuun.
      Samoin on ihan itsestä kiinni käyttääkö keittokinkkua vaikko palvikinkkua.
      Mutta hyvää tämä on käyttää sitten mitä tahansa kinkkua tai minkä määrän tahansa kaprista vai jättääkö koko kapriksen pois halutessaan.

      Poista
  2. Hei!
    Eikö tuohon tarvita 9 paahtoleipää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, yhdeksällä paahtoleivällä mennään. Kiitos kun huomasit virheeni.

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun kommentoit