Voileipäkakkua ja vinkki vitonen
Meidän viikonloppuumme kuului joka toiseen lauantaihin suursiivous.
Joka toinen viikonloppu mennään sitten hieman löysemmällä siivouksella
tai siis silloin vaihdan lakanat ja pesen kaksi koneellista pyykkiä,
(että onko se nyt sitten kevyempää siivousta?)
Kävimme Murun ja Mutsin kanssa viime viikonloppu myös ulkona syömässä.
Sitten viikoittaiset kauppareissut sekä muut kokkailut ensi viikkoa silmällä pitäen.
Viime viikon euron kilon punajuuretkin on nyt keitelty ja kuorittu.
Niistä saadaan tälle viikolle meille parikin herkullista ruokaa tarjolle.
voileipäkakkurulla.
Siitä olikin aikaa, kun viimeksi on tullut voileipäkakkua värkättyä.
No, kun nyt aloin miettimään niin siitähän on tasan vuosi.
Viime vuoden voikkarikakun söimmekin Murun pojan kanssa kaksin,
koska Muru oli silloin kipeänä sängyn pohjalla.
2 dl laktoositonta kuohukermaa
400 g laktoositonta valkosipuli tuorejuustoa
3 dl kasvislientä,
(1/2 kasvisliemikuutiota ja 3 dl vettä)
1 rkl kaprista
joista yksi meni koristeluun
3 rkl suolakurkkusalaattia
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita leivät leivinpaperin tai muovikelmun päälle
kolme leipää vierekkäin ja allekkain.
Kaulitse leivät littanoiksi ja kostuta leivät kasvisliemellä.
sekoita muut ainekset hyvin sekaisen ja käytä puolet leipien päälle.
Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen voileivistä kääretortun omainen rulla.
Laita rulla jääkaappiin makustumaan.
Käytä loppu kinkkuseoksesta rullan päälle ja levitä se tasaiseksi kuorrutteeksi.
Koristele kakku haluamillasi koristeilla
ja nauti herkullista voileipäkakkua hyvien ystäviesi kanssa
kaikessa rauhassa.
Vinkkaus:
Paahtoleipien reunoista saat aivan ihania
ja rapeita leipätikkuja paistamalla reunat
uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia
tai airfryerissä 180 asteessa noin 5 minuuttia.
Sitten vain dippailemaan itselle maistuvammalla dipillä.
Tämä on meidän tutkimusmatkamme ❤
Rakastetaan siis toisiamme
Tupu
Voileipäkakku on minulta vielä tekemättä kokonaan, vaikka monenlaista makeaa ja suolaista on tullut tehtyä. Nyt otan sen työn alle pikinmite. Tämä on sopivan helpon tuntuinen resepti meikäläiselle, kiitos! t. Ella
VastaaPoistaKiitos Ella, itse laittaisin seuraavaan voileipäkakkuuni tuplasti kaprista,
Poistamutta se on toki makuasia. Se toisi hieman suolaisuutta lisää voileipäkakkuun.
Samoin on ihan itsestä kiinni käyttääkö keittokinkkua vaikko palvikinkkua.
Mutta hyvää tämä on käyttää sitten mitä tahansa kinkkua tai minkä määrän tahansa kaprista vai jättääkö koko kapriksen pois halutessaan.
Hei!
VastaaPoistaEikö tuohon tarvita 9 paahtoleipää?
Juu, yhdeksällä paahtoleivällä mennään. Kiitos kun huomasit virheeni.
Poista