Herkku pannukakku taikinajuureen

 

Olen nyt tehnyt kahtena aamuna pannaria,
koska yksi lapsista on maidottomalla kokeilulla ja halusin hänelle tehdä ihan oman pannarin.
Laitan sitä pakastimeen ja otan sieltä aina tarvittaessa pannaria sulamaan.
Tänään paistoin samalla vielä sämpylöitäkin, 
mutta siitä sitten seuraavalla kerralla lisää.

Olen nyt laittanut nyt taikinajuurta pannaritaikinaan leivinjauheen sijaan.

Samoin olen paistellut pannarini niin, että laitan pellille leivinpaperin ja sille juoksevan 
margariinin.
Sulatan sen uunissa ja ripottelen sokerin sulaneelle voisulalle ja laitan pellin taasen hetkeksi uuniin.
Nyt on sitten yön yli jääkaapissa olleen pannaritaikinan vuoro päästä pellille ja uuniin paistumaan.

 1 l luomu kaurajuomaa
2 1/2 dl taikinajuurta tai 1 tl leivinjauhetta
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
vajaa 1/2 dl sokeria
100 g juoksevaa margariinia



Sekoita kaikki muut ainekset paitsi kananmunat, tavallinen sokeri sekä juokseva margariini.
Riko kananmunat viimeisenä tasaiseksi vatkatun seoksen joukkoon.
Laita seos jääkaappiin, niin että taikina saa rauhassa turvota ainakin puoleksi tunniksi tai 
vuorokaudeksi.
Laita uuni 220 asteeseen.
 Laita uunipellille leivinpaperi ja margariini.
Sulata margariini uunissa ja lisää sokeri sulaneen magariinin päälle.
Kun olet paistanut hetken sokeri/margariini seosta uunin ylä-osassa,
niin kaada sekoitettu taikina pellille sokeri/margariini seoksen päälle.
Paista pannaria uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pannarin pinta on saanut kauniin 
kullankeltaisen värin.


Itse voit vaikuttaa 
tuuleen suuntaan.

Myötätuulta elämääsi
Tupu

Kommentit

  1. Kiitos 🧡 On aina kiva löytää uusia maidottomia ohjeita 🥣 Aurinkoista talvipäivää 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tulipas hyvää mieli, kun ohjeistani on ollut hyötyä.
      Tämä ohje on kyllä todella herkullinen.
      Lapset ovat sen minulle jo monta kertaa todenneet.
      Mukavaa viikonloppua.

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun kommentoit