Herkku pannukakku taikinajuureen
Olen nyt tehnyt kahtena aamuna pannaria,
koska yksi lapsista on maidottomalla kokeilulla ja halusin hänelle tehdä ihan oman pannarin.
Laitan sitä pakastimeen ja otan sieltä aina tarvittaessa pannaria sulamaan.
Tänään paistoin samalla vielä sämpylöitäkin,
mutta siitä sitten seuraavalla kerralla lisää.
Olen nyt laittanut nyt taikinajuurta pannaritaikinaan leivinjauheen sijaan.
Samoin olen paistellut pannarini niin, että laitan pellille leivinpaperin ja sille juoksevan
margariinin.
Sulatan sen uunissa ja ripottelen sokerin sulaneelle voisulalle ja laitan pellin taasen hetkeksi uuniin.
Nyt on sitten yön yli jääkaapissa olleen pannaritaikinan vuoro päästä pellille ja uuniin paistumaan.
1 l luomu kaurajuomaa
2 1/2 dl taikinajuurta tai 1 tl leivinjauhetta
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
vajaa 1/2 dl sokeria
100 g juoksevaa margariinia
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi kananmunat, tavallinen sokeri sekä juokseva margariini.
Riko kananmunat viimeisenä tasaiseksi vatkatun seoksen joukkoon.
Laita seos jääkaappiin, niin että taikina saa rauhassa turvota ainakin puoleksi tunniksi tai
vuorokaudeksi.
Laita uuni 220 asteeseen.
Laita uunipellille leivinpaperi ja margariini.
Sulata margariini uunissa ja lisää sokeri sulaneen magariinin päälle.
Kun olet paistanut hetken sokeri/margariini seosta uunin ylä-osassa,
niin kaada sekoitettu taikina pellille sokeri/margariini seoksen päälle.
Paista pannaria uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pannarin pinta on saanut kauniin
kullankeltaisen värin.
Itse voit vaikuttaa
tuuleen suuntaan.
Myötätuulta elämääsi
Tupu
Kiitos 🧡 On aina kiva löytää uusia maidottomia ohjeita 🥣 Aurinkoista talvipäivää 🌞
VastaaPoistaVoi kiitos, tulipas hyvää mieli, kun ohjeistani on ollut hyötyä.
PoistaTämä ohje on kyllä todella herkullinen.
Lapset ovat sen minulle jo monta kertaa todenneet.
Mukavaa viikonloppua.