Kirjakulmausta ja viikonruokalistaa

Omalla tontilla

Amanda Vaara

sivuja 141

Villa Venla-sarja sai uuden kirjan.
Olen tästä sarjasta tykännyt ja tykkäsin nytkin.

Venlalla on ongelmia niin mieskuvioiden, kuin myös hänen omistamansa kansakoulun jatkovuokrasopimuksen kanssa, ja lisäksi käy ilmi, että Ruusukartanosta on jätetty jotain oleellista kertomatta…

Onko Venlalla oikeus pysyä omalla tontillaan?

★★★★★



Kaksi oikein yhteen

Kaisa Ikola

sivuja 176

Neuloosi jatkuu! Oikein nurin -kirjan kauan odotettu jatko-osa sukeltaa käsitöiden ja ihmissuhdekiemuroiden maailmaan. Anni on eronnut Jaakosta, ja viimeiset 15 vuotta ovat vierähtäneet työkiireistä toisiin kiitäen. Sinkkuna on aikaa omille harrastuksille - vaikka viime aikoina vapaa-aika onkin kulunut ennemmin sarjoja katsoen ja somea selaillen kuin puikot käsissä. Annin rauhallinen arki keskeytyy, kun paras ystävä Ninni lähettää ongelmaisen teinityttärensä Liinan rauhoittumaan Annin luo muutamaksi viikoksi. Hupparinsa alla piilotteleva Liina elää kännykkä käteen liimattuna ja tuntuu kommunikoivan ulkomaailman kanssa vain YouTube-videoidensa kautta. Lapsiin tottumaton Anni on pulassa ongelmateinin kanssa, mutta yllättäen yhteinen sävel löytyy käsitöiden maailmasta. Kaksikko ryhtyy käymään ahkerasti paikkakunnan lankakaupassa, eikä vähiten siksi, että kauppiaaksi on vaihtunut kiinnostava mies. 


Tämä on juurikin sitä mistä minä tykkään.

★★★★★


 

Sinisiä hetkiä Lemmenlahdella

Tuuli Kivijoki

sivuja 236

Tunnelmallisen maalaisromanttisen sarjan aloitusosassa lumikinosten keskeltä löytyy muutakin kuin kodikas mökki.
Kolmekymppinen Sofia ja hänen veljensä perivät Siiri-tädin mökin Lemmenlahden laitamilta Keski-Suomesta. Ennen kuin tupa laitetaan myyntiin, Sofia käy järjestelemässä tädin tavaroita. Yllättäen lumeen kääriytynyt Lemmenlahti lumoaa helsinkiläisnaisen, ja hänestä tuntuu vaikealta luopua lapsuutensa rakkaasta kesänviettopaikasta.
Johtuuko luopumisen vaikeus kiehtovasta salaisuudesta tädin menneisyydessä? Vai olisiko osansa pihatietä avuliaasti auraavalla naapurin Arilla tai kenties kyläkahvilaa pitävällä kirjailija-Eliaksella?


Maalaisromanttiikka se vaan uppoaa minuun.

★★★★★




Tänään on onnellisten 
ajatusten päivä.
-Tupu-

Kommentit