Hedelmäinen kaalisalaatti

 

Meillä syödään tänään ristikkoperunoita ja nakkeja
eli nakki uunipeltiä on siis tulossa.
Sen lisäksi, laitan uuniin tulemaan uuniporkkanoita.

Eilen illalla valmistin herkullisen salaatin,
joka kerkesi hyvin marinoitumaan yön yli jääkaapissa.
Jos sinulla ei ole aikaa, niin herkkua tämä on vasta valmistettunakin.
(Maistoin meinaan yhden satsin jo illalla.)

Nyt kun olen päättänyt tyhjennellä pikkuhiljaa meidän
kuivaainekaapit sekä pakastimen,
niin tänne tulee vaikka ja minkälaista reseptiä ja juttua teille tarjolle.
Kyllä vain suunnitteilla on vaikka ja mitä...
Uuttakin juttua,
mutta niistä ihan pika puoliin lisää.
Nyt kuitenkin mennään tämän raikkaan salaatin voimalla.


Tähän tulee...

n. 300 g valkokaalia
1 omena 
1 porkkana 
1 pieni tlk ananasmurskaa

Raaasta tai höylää kaali sekä omena ja porkkana pieniksi.
Sekoita kaikki hyvin sekaisin ja kaada joukkoon ananaksen mehu.
Jotkut ovat lisänneet joukkoon myös ripauksen suolaa
 ja sokeria samoin sitruunaa tai punaviinietikka, mutta minä menin pelkällä ananaksen mehulla, 
niin salaatti pysyy kevyenä ja raikkaana.

Laitoin salaatin tiiviiseen kannelliseen lasikulhoon, 
niin voin sekoitella salaattia ja kastiketta vielä juuri ennen tarjolle panoa.



Jos sä haluut lentää,
päästä irti kaikesta siitä,
mikä painaa sinua alaspäin.

Anna unelmille siivet.
Rakasta täydestä sydämestä.

Rakkaudella
Tupu

Kommentit