Makaronilaatikko soijarouheesta
Tuttuun omaan tyyliini ruoka oli eilen valmistettu puolitiehen eli tänään laitettiin vain uuni laulamaan.
2 dl tummaa soijarouhetta
2 dl kiehuvaa vettä
Turvota rouhetta vedessä noin 10 minuuttia.
5-6 dl (gluteenitonta)makaronia
(400 g sika-nautajauhelihaa)
1 iso sipuli
1 tl currya
2 tl ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
n. 1 tl valkopippuria
7 dl gluteenitonta kaurajuomaa
3 kananmunaa
Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan.
Silppua sipuli ja lisää joukkoon soijarouhe ja mausteet.
Paista seosta paistinpannulla noin 5 minuuttia.
Siivilöi makaroneista vesi.
Sekoita makaronit sekä soijaseos keskenään.
Sekoita vielä kananmunat ja kaurajuoma keskenään.
Kaada muna/kaurajuoma makaronilaatikon joukkoon.
Pst: soijarouheen sijaan voit hyvin käyttää jauhelihaa.
Paista uunissa 200 asteessa noin 1 tunti.
On kai sydämet pehmenneet,
kun olemme viimassakin ollut.
Yhdessä kaikessa astelleet.
On kai opittu taistelemaan,
toisen puutteita rakastamaan,
syliin paremmin sulkemaan.
Joel Jyrinki
-Tupu-
Ihan näin helpotusvinkkinä ensi kertaa varten, soijarouhetta ei tarvitse erikseen turvottaa, vaan sen voi heittää kuivana pannulle ja lisätä siihen nesteen pikkuhiljaa sekaan. Lopputulos parempi ja vähemmän tekemistä :)
VastaaPoistaKiitos vinkistä.
PoistaTäällä vielä itse vielä sen verran kokeilua näiden soijarouheruokien kanssa, että on hyvä kun saa vähän vinkkejä rouheen käyttämiseen.
Ehdottomasti ensi kerralla laitan nesteen suoraan pannulle.