Porkkanapannari

 


Meillä on hoidokit kaikki vuorollaan olleet flunssassa
ja nyt Pääsiäisen pyhinä Murukin tuli kipeäksi.

No, nyt alkaa tauti olla pikkuhiljaa selätetty, 
onneksi.


Eilen töistä päästyäni ja 
Ottoa vietyäni aloin valmistamaan loppu viikon ruokia.

Ruoiksi tulee siis, 
kirjolohikiusausta ja broilerpastaa,
jonka valmistinkin tällä kertaa kasvispohjaista Muu-hunajasuikaleesta.
Sitten kansainvälistä porkkana-päivää silmällä pitäen 
tuli valmistettua uuniporkkanoita sekä porkkanapannaria.
Taidan valmistaa pannarin airfryerissä ja jättää osan taikinaa porkkanalettuja varten.

Tämä taikina on tosiaan siitä ihana, 
että voit aivan hyvin valmistaa siitä paksua pannaria
tai rapsakoita lettusia.



n. 4-5 dl porkkanaa raastettuna
6 dl gluteenitonta kaurajuomaa
3 dl vehnäjauhoja/ gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniliinisokeria
vajaa 1 tl ruususuolaa
3 kananmunaa


Kuori ja raasta porkkana ohueksi raasteeksi.
Sekoita pannaritaikina tavalliseen tapaan 
eli jauhota ja neste sekä mausteet ja lopuksi vasta kananmunat.
Näin taikina pysyy paakkuuntumattomana paremmin.
Lisää lopuksi taikinan joukkoon porkkanaraaste.
Muista turvottaa taikinaa jääkaapissa ainakin tunnin,
jos ei toisenkin.
Minä valmistan usein pannaritaikinani edellisiltana
 ja annan jauhojen turvota taikinassa yön yli.




On niin paljon helpompaa 
pitää itsensä kiireisenä,
kun pysähtyä kuuntelemaan
mitä sydän sanoo.

Muista kuka olet
-Tupu-

Kommentit