Kukkakaaligratiini

 

Paikat on hieman jumissa eilisen kävely
maratonin tiimoilta.
Tuli tosiaan käytyä ystävän ja Oton kanssa pariin otteeseen lenkillä.
Oli siinä jalat hieman hapoilla nukkumaan mennessä,
mutta hyväähän tämä vain tekee
eli ei valitella.

Paistelen tässäm päivän ruokaa ja kirjoittelen teille tätä blogi-päivitystä.
Kun saan ruoan paistettua ja uuniin 120 asteeseen,
 niin lähdemme hakemaan Mumskua meille.
Tänään saamme Murun kanssa ruoka vieraiksi
Mumskun, lapseni sekä ex-tytärpuoleni.
Ai, että kuinka nautin näistä yhteisistä ruoka hetkistämme.


Olen näitä kukkakaaligratiineita teille laitellut tänne 
jo vaikka ja kuinka monta.
Mutta koska näitä rakastan,
niin enpäs usko,
että tämäkään on vielä viimeinen
resepteistä. 



1 kukkakaalin kukinnot
2 l vettä & 1 rkl ruusu merisuolaa

Keitä kukkakaalin nuppuja kiehuvassa vedessä noin 
5-10 minuuttia.

2 rkl juoksevaa margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl juuston makuista kaurakermaa
2 dl kaurajuomaa
3 dl kukkakaalien keitinlientä
1/2 tl valkopippuria
vajaa 1 tl ruususuolaa
vajaa 1 tl paprikajauhetta
n.100 g vegaanista juustoa raasteena

Sekoita jauhot margariinin sekaan ja anna sen hetken turvota 
kattilassa.
Sekoita huolella samalla, kun lisäät mukaan kukkakaali keitinlientä
sekä kaurajuomat.
Mausta kasti ja lisää juustoraaste kastin sekaan.
Asettele kukkakaalin kukinnot uunivuokaan ja kaada kastike vuokaan.
Paista gratiinia uunissa noin 15-20 minuuttia
tai niin, että saat kauniin värin vuoan pintaan.

Nauti gratiinia ruoan lisukkeena tai vaikka iltapalana 
leivän ja salaatin kera.
Itse söin gratiinini kalapihvejen kaverina.





Kuuntele ja kunnioita sisäistä 
itseäsi. 
Ole lempeämpi itseäsi kohtaan.

Valitse mielummin 
ilo

Rakkaudella 
Tupu


Kommentit