Feta-bataattikiekot ja Paneroidut tofut


Nyt on vierashuoneen kaapista jo suurin osa siivottu.
Lopultakin liukuovet menevät sulavasti kiinni.
Vielä kun kiikutan nuo tavarat tuolta huoneen lattialta vintille,
niin tämän viikon pakolliset hommelit on hoidettu.


Tiedättekö minä en ole koskaan paneroinut tofua saatikka sitten syönyt paneroitua tofua.
Nyt on sitten sekin päivä nähty ja ei todellakaan jää viimeiseksi.
No, seuraavalla kerralla leikkaan kaikki tofut noin puolen sentin paksuisiksi.
Näin tofuleikkeistä tulee ihanan rapsakoita.
No, ei ne paksut paneroidut tofutkaan huonoja ole,
mutta rakastuin näihin ohuempiin versioihin todella todella paljon.
Samoin fetalla maustetut bataattikiekot sopivat niin verrattoman hyvin näiden paneroitujen tofujen kanssa.
Kastikkeeksi valmistin jo eilen valkosipulisen dippikastikkeen.
Tämä on siis kaupan valmiista dippijauheesta ja kreikkalaisesta jogurtista tehty tavallistakin tavalllisin soosi, mutta se sopi todella hyvin kokonaisuuteen.

No, pitemmittä puheitta.
Aletaanpas sitten hommiin...

Kuori ja leikkaa bataatti kiekoiksi ja asettele ne uunipellille.
Laita kunkin kiekon päälle puoli ruokalusikallista öljyä.
Murskaa fetaa haarukalla muruksi ja laita ruokalusikallinen kunkin kiekon päälle.
Mausta mustapippurilla, yrttisuolalla ja currylla.
(Halutessasi voit lisätä päälle vielä chiliä maun mukaan.)
Kuorin uunipellille vielä kolme porkkanaa ja tein niistäkin kiekkoja ja maustoin samoin maustein kuin bataattikiekotkin.
Kuori vielä sipulia ja leikkaa siitä ohuita renkaita kasvisten päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Toki paistoaika on kiinni siitä, 
minkä paksuisia bataattikiekkosi on.


Leikkaa tofu puolen sentin paksuisiksi siivuiksi
Riko syvälle lautaselle kananmuna ja vatkaa se haarukalla sekaisin.
Toiselle syvälle lautaselle murusta 5 kpl voileipäkeksejä 
ja sekoita joukkoon 1/2 tl rouhittua mustapipuria
1/2 tl paprikajauhetta ja 1/2 tl ruususuolaa.

Kasta tofusiivu ensin kananmuna seokseen ja sitten jauho-mausteseokseen.
Kuorruta tofut joka puolelta ja paista palat juoksevalla margariinilla 
kauniin kullan keltaisiksi.

Minä söin oman ruokani,
niin että laitoin salaatin lautasen pohjalle ja sen päälle laitoin porkkana- sekä
bataatti kiekot.
Sitten on tofujen vuoro 
ja kaiken kruunaa ihana valkosipulinen dippikastike.
Sitten ruoka onkin valmista syötäväksi.



Älä anna toisten määrittää sinua.
Muuten olet aina liikaa tai liian vähän,
mutta et ikinä sopivasti mitään.

Ole ylpeä oma itsesi.
-Tupu-

Kommentit