Yön yli sämpylät
Meillä tosiaan on tapana yleensä syödä uunituoretta leipää tai sämpylää aina keitto päivänä hoitolasten kanssa.
Niinpä siis eilenkin nakkikeiton kaveriksi leivottiin hoidokeiden kanssa omin käsin sämpylöitä.
Nämä yön yli kohotettavat sämpylät ovat minun lemppareitani.
Nämä kun ovat heti aamusella valmiita leivottaviksi,
sitten vain kohotus ja sämpylät vain uuniin, sitten pääsemme jo nauttimaan eilen valmistetun,
mutta juuri lämmitetyn keiton kanssa herkullisia lämpimiä sämpylöitä.
Pientä jännitystä tuotti tuo meidän uusi uuni,
mutta täytyy kyllä sanoa, että sämpylät onnistuivat yli odotusten.
Rapeaa päältä ja niin pehmeää sisältä.
1 pss 11 g kuivahiivaa
n. 10 dl jauhoja
(minulla 2 dl tattarihiutaleita,
2 dl hiivaleipäjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja)
2 rkl öljyä
Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin,
niin ettei taikinaan jää jauhopaakkuja.
Laita notkea taikina kulhossa jääkaappiin 12-14 tunniksi.
Muotoile kohonneesta taikinasta sämpylöitä ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Kohota sämpylöitä leivinliinan alla vielä kaksinkertaisiksi.
Sumuta sämpylät vedellä ennen uuniin laittoa.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin pintaansa
ja nostaessasi sämpylää ja kopauttaessasi sen pohjaa se kumahtaa ontosti.
Anna itsellesi vapaus
kasvaa ja kukoistaa
omana itsenäsi.
-Tupu-
Kiitos 💖 Onpa herkullisen näköisiä sämpylöitä. Kuvasta voi melkeinpä haistaa niiden ihanan tuoksun. Täytyy laittaa resepti keittopäivänä kokeiluun 🤗
VastaaPoistaVoi kiitos, nämä yön yli sämpylät vain on niin minun ja hoidokeiden juttu.
PoistaSopii niin hyvin meidän päivä rytmiin.
Kauniita talvipäiviä.