Pyttipannu tofulla
mutta reipas aamulenkki on silti tehty.
Eilen tuli vietyä petivaatteetkin ulos tuulettumaan.
Uhkasin jo Murua, että heti pakkasten hellitettyä
saavat isäntä sekä koira lähteä anoppilaan kyläilemään,
niin minä pääsen luuttuamaan lattiat.
Olen jo pitkään haaveillut tästä ruoasta,
mutta aina on ollut muita ruoka-aineita, joita täytyi käyttää nopeammin pois kaapeista.
No, eilen kuitenkin pääsin lopultakin valmistamaan meille
pyttipannua tofusta.
Minulla tofu oli Lidlin marinoituatofua,
mutta aivan hyvin voit valmistaa ruoan myös marinoimattomasta versiosta.
n. 10 keitettyä perunaa
3 keitettyä porkkanaa
180 g marinoitua tofua (toscana style)
n. 2 dl korppujauhoja tai voileipäkeksi murua
1 sipuli
2 tl currya
n. 1 tl ruususuolaa
Lohko perunat sekä porkkanat haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Leikkaa myös tofu ja kuivaa sitä hieman talouspaperilla.
Leivitä sitten pussissa murskatulla voileipäkeksi murulla tofukuutiot.
Paista tofut paistinpannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
Lisää joukkoon silputtu sipuli perunat ja porkkanat ja
paista kaikki kypsiksi.
Mausta ruoka ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
💜
Tupu
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit