Maukas nakkikeitto

 


Otto-pojan kanssa aamulenkki tehty ja ensimmäinen hoidokki on otettu vastaan.
Nyt juodaan aamuteetä ja katsellaan aamuteeveetä.
Odotellaan vielä muita lapsia niin päästään leipomaan sämpylät tämän nakkikeiton kaveriksi.


Minä en ole ennen Murua ollut mikään makkara- tai nakkisoppa ihminen,
mutta saa kai näin vanhenmitenkin muuttaa kelkkaansa ja alkaa tykätä nakkikeitosta?
Mutta ei minulle mitkä tahansa nakki-tai makkarakeitot käy ne täytyy maistua sekä näyttää herkulliselle.
Tämä ohje on Olga Temosen Maailman paras nakkikeitto,
mutta hieman tuunattuna versiona.

14 dl vettä
n. 7 kokonaista maustepippuria
4 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1 iso murskattu valkosipulinkynsi
2 pss peruna-keittojuurekset pakaste pussia
2 luomu kasvisliemikuutiota
1 tl ruokosokeria
vajaa 1 tl ruususuolaa
300 g (kasvis)nakkeja
2 rkl kurkkusalaattia (tai suolakurkkua)
2 tl sinappia
1 dl tomaattista pastakastiketta (minulla oli basilikan makuista)


Laita vesi ja peruna-keittojuurekset kiehumaan 
ja lisää joukkoon raaát sipulit, leikatut nakit sekä muut ainekset.
Keittele ruokaa noin 15 minuuttia tai kunnes perunat sekä juurekset ovat kypsiä.


Ja yhtäkkiä 
tiedän, että on
uuden seikkailun 
aika.
Luota muutoksen 
taikaan.

Usko itseesi
-Tupu-

Kommentit