Juustoinen parsakaalipasta


Tuli taas tuttuun lauantaiseen tapaan tehtyä inventaariota jääkaappiin.
Muuten kaikki olikin suhtḱoht järjestyksessä,
mutta vihanneshyllylle oli jäänyt kuleksimaan parsakaali.
Onneksi olin nähnyt juuri netissä ihanan kasvisruoan, 
jossa oli parsaa.
Siispä ei muuta, kuin ruoan tekoon.

Valmistin juustoisen kastikkeen jo edellis iltana ja keittelin sunnuntaina 
pastan ja sekoitin sen sekä pastan keitinlientä juustokastikkeen joukkoon.



Tämä ruoka on helppo valmistaa ja valmistuukin tarvittaessa alle puolessa tunnissa.
Ruoka on täysin muokattavissa.
Lisää vain joukkoon kanaa, katkarapua, lohta, kinkkurouhetta tai vaikka pekonia kasvisproteiineistä puhumattakaan.

Parsakaali on tämän ruoan päätähti ja 
se kypsyy nopeasti pastan keitin vedessä tai kuumassa juustokastikeessakin nuput saa sen verran kypsiksi
 kun kuuluukin.
Nekun saavatkin jäädä hieman napakoiksi.
Käytä pakaste parsakaalia tai tuoretta ja 
parsakaalin voi hyvin vaihtaa joko kukkakaaliin tai halutessasi vaikka
pakaste kasvissekoitukseen.

Tämä peruskastikkeen teko on myös nopeaa ja helppo valmistaa.
Halutessasi voit lisätä juustokastikkeen joukkoon pari kolme lusikallista pestokastiketta.
Pastan joukkoon voi lisätä myös tomaattia kuutioina tai paprikasuikaleita.
Jos taas haluat päästä vieläkin nopeammin nauttimaan ruoasta, 
niin osta valmis juustokastike kaupasta. 

Mausteeksi laitoin sipulijauhetta sekä valkosipulirouhetta, 
mutta ruoasta voi myös tehdä hieman tulisemman lisäämällä joukkoon chilirouhetta.
Juustoina taas voit käyttää rohkeita maukkaita juustoja cheddarista parmesaaniin tai homejuustoon

Pastana voit käyttää mitä tahansa haluamaasi pastaa. 




kypsää pastaa paketin ohjeen mukaan keitettynä
n. 1-2 dl pastan keitinlientä

1 parsakaali
2 rkl juoksevaa margariiniä
1 dl vehnäjauhoja
5-6 dl laktoositonta maitojuomaa
2 1/2 dl Aito kaurakermaa juuston makuista
1 kasvisliemikuutiota
2 tl rouhittua valkosipulirouhetta
2 tl sipulijauhetta
n. 1 dl sulatejuustoa viherpippuri makuna
1 dl parmesaania



Leikkaa parsakaalista kukinnot.
Sulata margariini ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoittele seosta hyvin,
ettei siihen jäisi isoja paakkuja.
Lisää maitoa pikkuhiljaa jauhojen joukkoon.
Lisää joukkoon myös sulatejuusto sekä kaurakerma.

Keitä parsaa pari minuuttia pastan keitinliemessä.
Pilko sen jälkeen nuput juustokastikkeen joukkoon.
Mausta kasti ja lisää raastettu parmesaani vielä kastikkeen joukkoon.
Kaada kypsä pasta kastikkeen joukkoon ja lisää pastan keitinlientä sen verran,
että kastikkeesta tulee mieleistäsi.
Maista ja mausta
sopivaksi.
Nauti.


Muista loistaa

-Tupu-

Kommentit