Indonesialainen tofucurry


Täällä ollaan nyt taas niin innolla väännetty siivousliinoja, 
että kaikki muu meinaa jäädä tekemättä.
No, toki täällä ruoka on tehty ja lapset hoidettu samoin Otto-poikaa on viety,
mutta siinä ne kaikki sitten suht'koht on.

Meillä tosiaan aloitti eilen ihana pieni poikalapsi hoidon 
ja vaihdoimme hieman rytmiämme, 
koska nyt meillä on lapsien haut suurimmaksi osaksi kello kolmen 
ja puoli neljän välillä.
Siksipä koitan saada meidän ulos leikkimään aikaisemmin,
kuin yleensä.
Siksi meidän täytyy syödä välipalaa mielellään hieman aikaisemmin,
että kerkiämme hoitaa pottailut sekä vaipan vaihdot ja pukemiset rauhassa 
pois alta. 
No, emmeköhän me siihen kykene.


1 tofu
1 punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
chiliä maun mukaan
öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tlk (400 g ) kookosmaitoa
1 tl ruususuolaa
3 rkl soijakastiketta
lehtipersiljaa

Kuivaa tofu ja leikkaa se kuutioiksi.
Paista tofu öljyssä rapsakaksi.
Siirrä tofu kulhoon ja
kaada tofun päälle 1 rkl soijakastike.
Paista pannulla sipulit ja lisää joukkoon chili ja mausteet ja tomaattipyree.
Lisää joukkoon kookosmaito lisää joukkoon loppu soijakastike, suikaloitu paprika ja kuutioitu kesäkurpitsa sekä tofukuutiot.
Kuumenna kastike kiehuvaksi ja ,anna sen poreilla noin 20 minuuttia
kunnes kasvikset pehmiävät.
Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa joukkoon suolaa.

Tarjoile kastike keitetyn riisin kanssa.



Sillä ei ole väliä,
mitä katsot,
vaan sillä mitä näet.

-Tupu-

Kommentit