Paahdetut kikherne-juurekset ja tomaattinen jogurttidippi

 


Tänään herättiin Murun kanssa aikaisin.
Minä vien Ottoa ja Muru lähtee haavahoitoon meidän lähi terveyskeskuksellemme 
haavahoitoon.
Minulle taas on suunnitelmissa tänään hedelmäpannarista punajuurivuokaan touhuiluja
ennen hoidokeiden tuloa hoitoon.
Siispä, ei muuta kuin tossua toisen eteen, 
että saan suunnitelmani rullaamaan.



Lohko juurekset haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Kannattaa huomioida, että juurekset olisivat suhtḱoht saman kokoisia.

n. 1/2 kg porkkanaa
n. 1/2 kg lanttua
n. 1/2 kg punajuurta
3 valkosipulia
1 tlk kikherneitä
1 iso sipuli
1 iso punasipuli

öljyä
 paprikajauhetta
herbamare yrttisuolaa
rouhittua mustapippuria
ruohosipulia


Leikkaa juurekset kuorineen lohkoiksi.
Levittele ne pellille ja mausta.
Sekoita kaikki ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Tomaattinen jogurttidippi

2 dl kreikkalaista jogurttia
2 dl aurinkokuivattua tomaattia 

Valuta tomaatit ja pilko ne pieniksi.
Sekoita se jogurtin sekaan
ja laita kasti jääkaapiin makustumaan.


Unohda "hyvät päätöksesi".
Unohda turha itsekuri 
ja väkisin vääntäminen.
Kokeile sen sijaan innostumista.
Mene ja rakastu 
johonkin asiaan.
-Dale Dauten-

-Rakkaudella
Tupu-

Kommentit