Kirjanurkka

 
Johanna Marttila

Häät Helkalassa

Sivuja 266

Helkalan vanhin tytär, ruskeasilmäinen Emmi, on valmis eläinlääkäri ja aloittaa työt kotipitäjässään. Kun hänen sulhasensa Riku saa terveyskeskuslääkärin paikan, nuoret alkavat rakentaa yhteistä pesää Helkalan pakaritupaan.

Emmin sisarukset ovat myös kasvaneet: Jenni on löytänyt poikaystävän, tarmonpesä Sanna on rippikouluiässä ja Mikko ostanut naapurin lypsykarjan. Antti-veljen morsian on raskaana, joten Emmi saa loistavan idean kaksoishäistä, ja riemukkaat häävalmistelut panevat liikkeelle koko Helkalan kartanon väen.

★★★★★

Tuttu ja turvallinen Helkala-sarja 
vie aina mennessään. 
Tämä on aina taattua tavaraa. 



Minna Suvanto

Kipinöitä

Sivuja 170

Tamperelaistuneen Annan arki pyörii toimistotöissä ja 6-vuotiaan Oskun eskarisotkuja selvittäessä – hyväsydäminen ja vilkas poika on haka hankkiutumaan ongelmiin. Kaikki muuttuu, kun vesivahinko ajaa kaksikon evakkoon, ja hiljattain kylmilleen jäänyt lapsuudenkoti Lapualla tulee yllättäen tarpeeseen. Työ pitää Annan Tampereella, joten arki muuttuu kahden kaupungin välillä ravaamiseksi. Jos Anna tosin itse saisi pitää, hän ennemmin vain leipoisi ja laittaisi ruokaa päivät pitkät. Vanhan kotitalon leivinuunissa leivotut luomukset tuovatkin iloa koko perheelle, ja Osku nauttii elämästä serkkujen kanssa Pohjanmaalla. Kotiseudullaan Anna törmää myös vanhaan heilaansa Jaakkoon. Vanha suola saattaa janottaa, mutta Jaakon yksityiselämä vaikuttaa ampiaispesältä, johon ei kärsi sohia. Minna Suvannon feelgood-romaani perhesuhteista, suurista elämänmuutoksista ja rakkaudesta lämmittää sydäntä kuin villasukat ja kuppi teetä sateisena syysiltana. 

★★★★★

Siis onko musta tullut pehmo kaikki kirja-arviostelut,
joita olen nyt tehnyt on huippu arvosanoin...
Mutta elämä on.
Tämä on siis taasen sitä mistä mä niin tykkään
eli kaikki pisteet on aivan ansaittuja.

Kommentit

  1. Tuo Helkala-sarja saattaisi saada taas minunkin luku innostuksen uuteen eloon. Ajoittain luen aika paljonkin ja sitten voi tulla pitkiäkin aikoja ilman kirjoja. Tai en nyt ihan ilman kirjoja, mutta silloin ns. taukojen aikoina minulla on muita kuin kaunokirjallisuutta meneillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kova lukemaan. Luen päivittäin sen minkä töiltä, blogilta sekä kotoilultani kerkeän.

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun kommentoit