Tomaattinen tofu-pasta

Hopsantsaa,
mikä arkiviikko onkaan loppu rutistusta vaille taputeltu.
Eilen tuli käytyä ystävällä ja otin Oton mukaani.
Ystäväni uutta maalaisromanttista asuntoa katsoessa tuli ihan kaihomieli mökkielämään fiilis.
No, siitä lähdimmekin piiitkälle ihanalle lenkille Pitkänniemen puistoon.
Tämä oli jo toinen pitkä lenkkimme ystävän kanssa tällä viikolla.

Nämä kumpainenkin kuva on ystäväni /lenkkitoverini Pia Vilermon ottamia.
Kiitos Pia näistä.
Ala-kuvassa minä ja Otto Pitkänniemessä Mielen-polulla seikkailemassa.


Meillä oli myös eilen maukasta Tofu-pastaruokaa,
josta Muru innostui oikein kunnolla.
Kehui ruoan olevan parhaimpia ruokia mitä on syönyt.

Lapsille valmistin italianmakkarapataa,
sitäkin tuli tehtyä kunnon satsin
eli pakkaseen menee taasen rasioita odottamaan ensi viikkoa ja arkipäiviä.


Minä tykkään murentaa tofun ruokiin pieneksi muruksi.
Toki ulkonäköön vaikuttaisi tietenkin jos leikkelisi tofut saman kokoisiksi kuutioiksi ja paistelisin niitä 
pannulla ennen ruokaan laittoa.
Mutta meillä mennään varsinkin arkisin siitä, 
mistä aita on matalin, vaikka sitten ulkonäkö hieman kärsisikin.

3 dl pastaa

Keitä pastaa puolet pussin keitto-ajasta ja valuta pasta.
Jätä keitinlientä noin 1-2 dl.


1 sipuli
1/2 keskikokoisesta kesäkurpitsasta
180 g marinoitua tofua
2 valkosipulinkynttä
2-3 dl pakaste wok-kasviksia
n. 10 kpl kirsikkatomaattia
2 rkl hoisinkastiketta
1 kasvisliemikuutio
n. 2-3 dl valmista tomaattipastakastiketta
n. 1 dl kikherneitä valutettuna
2 rkl basilikaa
1-2 dl pastan keitinlientän.
1 dl parmesaanijuustoa

Kuullotelle padassa sipulia ja wok-kasviksia.
Murenna tofu sekaan ja tomaattikastike sekä muutkin ainekset.
Kaada joukkoon myös pasta ja sekoittele seosta hyvin.
Maista ruokaa ja anna pastan sekä kasvisten kypsyä vielä 
kypsiksi ennen ruoan nauttimista.

Ropsauta vielä ruoan pintaan kunnolla parmesaania.



Nauti jokaisesta päivästä, hetkistä,
iloisista elämäsi retkistä
-reipasta menoa 
ja elämän iloa
Tupu-

Kommentit