Possun suikalelihakastike
Eilen tuli Murun kanssa istuttua rauhassa perjantai-iltaa katsottua tv:tä ja samalla kokkailtua.
Musta on tullut semmoinen puolivalmis ihminen joissain asioissa.
Mutta jatketaanpas tästä meidän viikonlopusta ja menoista.
Kaupasta kotiin tullessa syömme nopeasti ruoan ja lähdemme hakemaan Mutsia.
Pieni Matilda-tyttö täyttää 3-vuotta.
Iltapäivällä kotiin päästessämme alamme Murun kanssa kuorimaan perunoita sekä valmistamaan salaattia.
Siihen iltaan vielä saan ympättyä itselleni saunan sekä Oton viennin,
niin eiköhän tämä lauantai päivä ole loppuun asti taputeltu.
Sitten lähdemme hakemaan Mumsku meille ja alan valmistella perunamuusia tälle liha-kasviskastikkeelle kaveriksi.
Loppu sunnuntai-ilta meillä meneekin pitkästä aikaa ihanasti, lapsieni sekä Mumskun seurassa.
Hei, olette varmaan huomanneet blogistani, että meillä syödään paljon kasvisruokaa.
Me Murun kanssa olemme koittaneet tehdä niin, että syömme vain kerran viikossa liharuokia
ja sen ajankohta on usein meillä tämä viikonloppu.
Valmistan sunnuntain liharuokaa aina yleensä niin, että sitä riittää aina maanantaiksi päiväksi lapsille.
Nyt sitten sen lihasoossin tekoon...
4 porkkanaa
2 sipulia
2 varsiselleriä
2 rkl juoksevaa margariinia
400 g porsaanliha suikaletta
1 pieni kesäkurpitsa
1 dl vehnäjauhoja
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl ruususuolaa
n. 1/2 tl valkopippuria
2 1/2 dl kaurakermaa
Paistele öljy tilkassa tai margariinissa porkkanat, sipulit sekä varsisellerin pilkotut palat
padassa.
Kun kasvikset alkaa pikkuisen pehmeämään lisää joukkoon lihasuikaleet.
Paistele seosta ainakin 10 minuuttia tai vaikka enemmänkin ja lisää lopuksi joukkoon vielä kaurakermaa.
Jos kastike on koostumukseltaan liian sakeaa lisää siihen vettä.
Olen täysillä mukana
tässä tanssissa
tässä kulussa
joka on meidän yhteinen polkumme.
-Tupu-
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit