Hapanjuuri vuokaleipä

 



Tänään ollaan jo keskiviikossa ja ensimmäisen kerran meillä on kaikki hoidokit paikalla.
Alku viikosta tulikin tehtyä vaikka ja kuinka paljon asioita.
Keittelin omenahilloa ja pilpoin omenoita pakastimeen.
Valmistin valkosipulimurskaa öljyssä, tähän innostukseni sain sunnuntain vierailultamme Murun sukulaisille, jossa söimme pizzaa öljyssä marinoidulla valkosipulimurskalla.




Olen nyt lähiaikoina touhuillut paljon leipäjuuren kanssa. 
Tarkemmin sanottuna vehnäjuuren kanssa.
Tänään valmistin juuresta, sitten vuokaleipää.
Pikkaisen tuli leivästä napakkaa,
mutta enköhän minä tässä opi, 
kun vain taasen saan leipomiseen oikean tuntuman.



n. 1 dl leipäjuurta
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl ruususuolaa
1 rkl hunajaa
1 dl kaurahiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

n. 1 rkl valkosipuli-öljyä




Sekoita juuren joukkoon vesi ja muut ainekset.
Lisää jauhot pikkuhiljaa taikinaan joukkoon.
Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoilta lisää joukkoon vielä öljy.
Kaada taikina silikonivuokaan ja anna sen kohota puolisen tuntia ennen,
kun laitat vuoan 225 asteiseen uuniin paistumaan noin 30 minuuttia.
Heitä uunin pohjalle samalla, kun laitat leivän uuniin noin viisi-seitsemän jääpalaa,
näin saat leipään mukavan rapean kuoren.

PST: Voitelin leipäni valkosipuli-öljyllä ennen uuniin laittoa.




Tämä on nyt kahden viikon vanha leipäjuuri ja jo löytyy ytyä juuresta sen verran, 
että kuplia leivässä näkyy jo jonkin verran.

Kyllä tästä taitaa alkaa leipää syntyä 💪



Nauti elämästä 
omana ihanana itsenäsi.

Rakkaudella
-Tupu-

Kommentit