Tofuinen spagetti bolognese

 


Täällä odotellaan tyttäriä poikaystävineen kyläilemään.
Luvattiin tarjoilla makkararanskalaisia ja Muru valmisti meille salaatin sekä 
Kuori ja leikkeli porkkanatikut dippailtavaksi.

Aamusella kävimme kaupalla Mutsin kanssa.
Tuli ostettua kaksi isoa bataattia, kun oli tarjouksessa.
Me söimme eilen ihanaa sosekeittoa ja olisi tarkoitus tehdä sitä lisää huomiseksi.

Mulla on neljälle tai viidelle päivälle tehtynä ruokalistaa.
Olemme syöneet melkein koko loman (kaksi viikkoa) kasvisruokia ja niillä mennään loppu lomakin (toiset kaksi viikkoa).




Meidän perheeseen on tosiaan tullut uusi perheenjäsen...
Airfryer eli pöhötin.
Sillä on nyt paljon ruokaa tehty.
Nopeaahan se on nyt valmistaa ruokaa,
mutta siltikin kirjoitan usein saman ohjeen tänne blogiini myös ilman tätä pöhötintä.

Tämä tofu-spagettiruoka on yksi minun ja Murun lempiruoista.
Tätä tulee tehtyä usein ja mikä mukavinta tähän voi laittaa melkein mitä vain kaapista löytyy.
Tofua on meillä nykyään aina jääkaapissa,
että pääsee nopeasti kokkailemaan herkkuja.


2 punasipulia
1 pieni kesäkurpitsa
10 kirsikkatomaattia
1/2 keltaista paprikaa
1/2 tl herbamare-yrttisuolaa
1/2 tl paprikajauhetta


Lohkoin pinasipulit ja kesäkurpitsan isoiksi rouheiksi paloiksi.
Maustoin kasvikset herbamar-yrttisuolalla ja paprikajauheella.
Laita pöhötin päälle 180 asteeseen noin 5 minuutiksi.
Sekoita kasviksia noin puolessa väliä aikaa.




n. 3 dl keitettyä spagettia
n. 2 dl keitettyjä porkkanoita
1 pkt marinoitua tofua
2 dl valmista tomaattikastiketta
2 murskattua valkosipulia
1 rkl soijakastiketta


Lisää kasvisten joukkoon keitetty spagetti sekä murskaa kädessä marinoitu tofu
 ja sekoita kaikki hyvin keskenään.
Jatka paistamista viisi minuuttia ja sitten ruoka on valmista nautittavaksi.



Tässä on ruokakuvat paistinpannulla tehtynä ja spagetin tilalla on spagettirakettia,
muuten siis ainekset ovat aivan samat.



Paista kasviksia paistinpannulla niin, että ne ovat melkein kypsiä, noin 5 minuuttia.
Lisää joukkoon spagetti ja kädellä murskattu tofu.
Lisää mausteet ruoan joukkoon ja paista vielä kasvikset kypsäksi.
Sitten vain nauttimaan herkullista tofu-spagettiruokaa.



Ei elämää tarvitse suunnitella tai ymmärtää,
se pitää elää ja nauttia.

-Tupu-

Kommentit