Juustoinen parsakaalikastike pastalle


Täydellistä päivää teille.
Meillä se alkoi tällä viikolla ensimmäisen kerran, niin että kaikki neljä hoidokkia ovat yhtäaikaa paikalla.
Tänään on muutenkin kiireinen päivä täytyy keretä tehdä jokaisesta neljästä hoidoksiat uudet Kelan yksityisen tuen hakemukset. Illalla hoidokeiden lähdettyä täytyisi lähteä käymään vielä kaupassa.
Alku viikko kun on ollut niin kiireinen, että iltasella ei ole enään kauppareissua kerennyt tehdä.
Tiedän kyllä, että kaupan alalla alkoi lakko viime yönä, mutta meillä ei puutu paljokaan tavaraa ja se on enemmäkseen sellaista mitä varmana luulisi kaupasta löytyvän lakonkin aikaan.
No, pahimmassa tapauksessa me kyllä pärjäämme näillä kotoa löytyvilläkin tavaroilla ja voihan sieltä kaupastakin ostaa sitten sitä mitä sieltä löytyy 😉


Eilen iltasella jääkaappiin kurkistaessani totesin parsakaalin alkavan vedellä viimmeisiään.
Siinä tuumailtuani hetken totesin haluavani juustoista parsakaalikastiketta pastan kanssa.
No, heti valmistettuani tämän herkullisen kastikkeen huomasin etteihän minulla ole kaapissa lainkaan pastaa tai siis spagettia ja nuudelia kyllä löytyy, mutta kunnon pastat ovat jääneet kaupan hyllylle.
Tälläistä ei olekaan sattunut pitkiin aikoihin, että pasta olisi päässyt meiltä kokonaan loppumaan.
No, tässä oli nyt sellainen episodi kyseessä, että olen koittanut käyttää kaikki tavalliset vehnälliset pastat pois ja siirtyä Murun mukana gluteenittomaan pastaan, mutta epähuomiossa nyt on käynyt niin, että kummatkin pastat ovat päässeet loppumaan.

Tämä ruoka on nopeaa valmistaa ja siksi suosittelenkin laittaa pastaveden kiehumaan samaan aikaan kastikkeen valmistuksen aloituksen kanssa.


200  g parsakaalin nuppuja
3 rkl gluteenitonta jauhoseosta/ vehnäjauhoja
2 rkl juoksevaa margariiniä
2 1/2 dl laktoositonta juustokermaa/juustoinen kaurakerma
n. 3 rkl koskenlaskija sulatejuustoa (minulla makuna voimakas)
1 dl gluteenitonta kaurajuomaa
n. 1/2 tl ruususuolaa
1/2 kasvisliemikuutiota

Keitä parsakaalin nuppuja vesitilkassa noin 3-5 minuuttia tai laita nuput pienessä vesitilkassa mikroon minuutiksi pariksi nuppujen koosta riippuen.
Nuppujen ei tarvitse tulla aivan kypsiksi, vaan hieman pehmetä.
Loppu kypsennys tapahtuu kastikkeen seassa.
Laita kattilaan juoksevaa margariiniä sekä jauhoseos.
Anna jauhojen turvota margariinin joukkoon, mutta älä anna ruskistua.
Kaada joukkoon kerma sekä kaurajuooma. Sekoita kastiketta huolella, ettei se paakkuunnu.
Mausta kastike ja lisää joukkoon sulatejuusto sekä parsakaalinnuput.
Kun sulatejuusto on sulanut kastikkeen joukkoon kastike on valmista syötäväksi.

Pst: Minun kastikkeesta tuli hieman tönkköä, mutta tarvittaessa sitä voi notkistaa lisäämällä kastikkeeseen nestettä tai jättämällä pois sulatejuuston.

 


Voi ei, mikä päivä eilen oikein olikaan.
Ensinnä nuo omistajat oli unohtanut antaa minulle ruokaa sain siis vain aamupala eilen ennen iltapaa.
No, emäntä kyllä selitteli minulle jonkun leikkauksen olevan syyn huonoon ruokatarjoiluun.
Päivällä juuri parhaaseen päiväuni aikaani emäntä tuli ja laittoi minut matkaboxiin ja isäntä lähti kiikuttamaan minua eläinlääkäriin.
Siellä minut syynättiin joka puolelta ja kehuttiin komeaksi nuoreksi kollikissaksi.
Tassut kuulemma olivat isot samoin olin hyvä kroppainen miehenalku.
Miten ihanaa kuultavaa, mutta sitten minä en tiedäkkään lopusta yhtikäs mitään.
Illalla heräsin kotoa hieman tokkuraisena.
Kiipesin emännän syliin jatkamaan torkkujani ja illalla onneksi sain jo ruokaakin.
Välilä hain tukea myös iso-veli Cassultakin.
Yön nukuin visusti emännän ja isännän vieressä ja aamulla olinkin jo oma ihana vilkas itseni.
Emäntä ja isäntä puhuvat jotain kastroinnista, mutta se on niin vaikea nimi etten siitä iste oikein mitään ymmärrä.


Tänään en enään murehdi mistään
en ole mitään mieltä
en ota kantaa
en koitta olla oikeassa
enkä aio selvittää ainoatakaan sotkua

hetken tässä vain hengittelen
ja sitten painaudun huokaisten pehmoiseen petiin

-Tupu & Gini-

Kommentit