Täytetyt sämpylät

 



Tiedättekö sen tunteen kun olet niin onnellinen?
Kaikki vain on niin hyvin, 
olet rauhallinen ja onnellinen.

Kävimme eilen ostamassa Mutsille uuden jääkaapin
ja söimme Tampereen Lielahden Likessä 
herkullisen seisovan pöydän lounaan Kokkipojassa.
Jessös sentään, mikä ihana ruoka kokemus tämä oikein olikaan.
Olen siis ennenkin kuullut kehuja Kokkipojan ruoasta, mutta nyt siitä on 
omakohtaista kokemusta ja todellakin tämä on pelkkää plussaa.

Jo alkupala oli mahtava salaattipöytä kraavi-, savulohineen sekä sienisalaatteineen.
Saatikka siiten perunat,
joita oli ainakin viittä eri sorttia ja sitten siihen aivan kotikutoista lihapullakastiketta riivi härästä, kuorrutettuihin kalakääryleihin.

No, en nyt enempää ala hehkuttamaan ruokia...
Koska tähän menisi vaikka ja kuinka aikaa.
Meinaan vaan, kun jälkkäreitäkin oli kolmea aivan ihanaa sorttia.

Pst: Tämä ei siis ollut maksettumainos,
vaan yllätys hyökkäys Tampereen makumaailmaan.


Olen alkanut tekemään jääkaappiin rasiaan valmiiksi sämpylöihin ja patonkeihin täytteitä.
Sitten kun tekee mieli otan esipaistetut sämpylät/patongit esiin ja paistelen airfryerissä tai uunissa 
maistuvia täytettyjä leipiä.




1 kananmuna
100 g esim. kinkkurouhetta, jauhelihaa, metvurstia tai broilerifilettä 
vain taivas on rajana itselläni oli muu kasvis kinkkusuikaletta
2 tomaattia pieneksi leikattuna
n. 1-2 dl juustoraastetta 
2 rkl basilikaa
1 tl valkosipulirouhetta
tilkka kaurakermaa

Sekoittelen nämä ainekset sekaisin ja laitan tiiviiseen rasiaan.
(Nämä siis odottavat minulla jääkaapissa valmiina.)

Leikkaa sämpylä /patonki tai leipä keskeltä halki,
niin että sämpylä jää pohjasta kiinni.
Voitele halkeama kohta tuotejuustolla, jonka maun voit itse valita.
Itse tykkään valkosipuli- tai sieni-tuorejuustosta.
Sittenhän se olisi sen täytteen vuoro.



Ihminen ei voi löytää 
uusia valtameriä,
ellei hän uskalla kadottaa rantaa näkyvistä
Andre Gide

rakkaudella
-Tupu-

Kommentit