Kaura-hiivaleipä



Olen nyt päättänyt, että alan katsomaan hieman paremmin rahojeni perään
eli ruokaakin tehdään siitä mitä kaapeista löytyy.
Tässä on niin pitkään menty kulutusjuhlan humussa.
Nyt ei pihistellä, 
mutta käytetään kaappien tuotteet loppuun ennen uusien ostoa 
ja katsotaan mihin näin päästään.
Alan myös pitämään viikoittaista budjetointia,
niin näet taasen mihin kaikkeen ne rahat oikein hupenee
ja toisaalta katsoa kuinka pienellä sitä oikein tulee toimeen.
Silti hoidokeiden sekä meidän itse täytyy saada ravintorikasta ja terveellistä ruokaa. 



Tänään tai oikeastaan eilen valmistin meille leipätaikinan ja
tänään sitten laitoin leivän uuniin.

2 dl kaurahiutaleita
3 1/2 dl lämmintä vettä
1 rkl kuivahiivaa
1/2 rkl sokeria
2 tl ruususolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä




Sekoita kaurahiutaleet veteen ja anna niiden turvota vedessä noin 15 minuuttia.
Sekoita muut ainekset ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
Kohota taikinaa ainakin pari tuntia tai laita taikina jääkaappiin yön yli.
Aamulla leivo taikinasta leipä ja anna sen vielä kohota tunnin ennen uuniin laittoa.
Paista leipää uunissa 200 asteessa noin puolituntia.
Sumuta leipää paiston puolivälissä.
Älä peitä leipää leivin liinalla uunista otattaessasi,
niin saat leipään rapean kuoren. 



Saa toiset tuntemaan itsensä tervetulleeksi,
nähdyksi, kuulluksi ja
rakastetuksi.

-Rakkaudella 
Tupu-

Kommentit