Kasvispullat pippuri-kermakastikkeessa


 
Meillä alkaa pikku hiljaa olla vesivahinko takana päin.
Keittiössämme on jo kaappeja paikoillaan
ja eilen me olimme Murun kanssa ostamassa keittiöömme uuden tiskialtaan
sekä hanan.
Nämä on nyt ne mitä joudumme itse remontissa maksamaan,
koska emme halunneet paikalleen enää vanhaa allasta sekä hanaa.
Muut eli lattialaatat sekä työtasot korvaa sitten taloyhtiö.



Tämän ruoan voi hyvin tehdä myös jauhelihasta,
jos vain niin haluaa.
Samoin jos sinulla ei ole leipäkuutioita voit laittaa tilalle
esim. voileipäkeksin muruja tai korppujauhoja.
Valmistin tosiaan viikonloppuna airfryerissä paahtoleipien reunoista maukkaita leipätikkuja,
mutta ne menivät parempiin suihin, 
ennen kun tajusin ottaa niistä valokuvia.
Siispä nyt odotellaan ensi valmistus kertaan,
että saan niistä teille juttua.


250 g vege jauhista
1 sipuli
vajaa 1 dl valkosipuli leipätikkuja
1 dl  valion valmista sour cream &
onion valmis kermaviili dippiä
1 kananmuna
1 kasvisliemikuutio
1 dl kaurakermaa

Sekoita kaikki ainekset ja anna sen hetki levähtää, 
että leipämurska kerkeää hieman turvota.
Pyörittele kostutetuin käsin jauhisseoksesta pyöreitä pullia.
Paista pullat airfryerissä 180 asteessa n. 12 minuuttia.



3 rkl juoksevaa margariinia
1 sipuli
1/2 dl  vehnäjauhoja
vajaa 1/2 l vettä
1/2 dl ketsuppia
1/2 kasvisliemikuutiota
3 rkl soijakastiketta
1 tl sriracha-kastiketta
n.2 dl laktoositonta kermaa
1 tl mustapippurirouhetta

Laita kattilaan margariini ja sipuli. Kun sipuli on kulottunut kauniin kullan keltaiseksi lisää joukkoon jauhot.
Sekoittele seosta hetki, niin ettei kastikkeeseen tule paakkuja.
Mausta kastike ja anna sen vielä keittyä hieman kasaan.
Lisää sitten kasvispullat kastikkeen joukkoon ja anna kastikkeen imeytyä 
pulliin niin, että saat niihin ihanan pehmeän ja maukkaan koostumuksen.



Välillä on hyvä pysähtyä
ja katsella,
kuinka maailma on kaunis.

-Tupu-


Kommentit