Kaslerpihvit ja herkullinen kermakastike

 


Tänään olen taasen herätty aikaisin.
Vastapäisen kerrostalon ikkunoissakaan ei näy vielä elon merkkejä,
vain jouluvalot loistava ikkunoista.

Aloin katselamaan Yle areenasta syödään ja nautitaan sarjaa.
Edessäni on jo toinen sitruuna-inkivääri tee kupillinen sekä pari leipää.
Otan sitten hoidokeiden saavuttua vielä tuorepuuroa jääkaapista.

Nyt kun aloin miettimään asiaa,
 niin minulle ruoka ja siitä nauttiminen on tärkeää.
Ruoan ulkonäkö on myös tärkeää samoin kattaus. 
Tuohon kattaukseen tulee vain harvoin perehdyttyä tarpeeksi.
On muka aina niin kiire, ettei siihen kerkeä käyttää aikaa.



Tämä herkullinen kastike vie jokaisen ruokailijan sydämen.
Seppelisyydessään tässä ei mitään erikoisia aineksia tarvita,
vaan kaikki löytyy keittiön kaapeista.

Isäinpäivä sunnuntaina minä heräsin hieman aikaisemmin
ja paistelin pihvit sekä valmistin kastikkeen ennen Murun heräämistä.
Jätin sitten pihvit kastikkeeseen ja vasta tuntia ennen ruokailua laitoin vuoan uuniin muhimaan.

Pihveinä
mulla oli ohuita kasleripihvejä, mutta tähän siis käy mitkä tahansa 
kasleripihvit,
siis ne hieman paksummatkin versiot ja miksei possun ulkofileepihvitkin voi laittaa tähän
herkkukastikkeeseen ja hyvää tulee.

1 sipuli
n. 4 rkl margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
2-3 rkl soijakastiketta
2 dl laktoositonta kermaa
2 rkl sokeria

Paista pihvit pannulla.
 Leikkaa sipuli suikaleiksi ja lisää sekin pannulle.
Kun pihvit on paisteltu laita ne uunivuokaan sipulin kanssa.
Lisää samalle pannulle margariinia ja sitten jauhot.
Jauhojen hetken turvottua pannulla lisää joukkoon vesi
ja mausteet ym. ainekset.
Sekoittele huolella, ettei kastike jää kokkareiseksi.
Kaada kastike pihvien päälle
ja laita vuoka sitten uuniin 200 asteeseen tunniksi.


Nauti ystävistä ja hyvästä 
ruoasta

Olkaa hyviä toisillenne.
-Tupu-

Kommentit