Italianpata soijarouheesta



Täällä sitä rampataan kahden kerroksen välissä.
Tänäänkin on tullut käytyä omalla asunnolla peräti neljä kertaa.
Ensin kävimme hoidokin kanssa näyttämässä asuntoamme uudelle hoidokki kokelaan
perheelle. Laitoimme samalla kertaa pesukoneen päälle.
Sitten haettiin tottahan toki pyykit tänne sijaiskotiin kuudenteen kerrokseen tuolta viidennestä kerroksesta.
Seuraava kerta oli sitten kun kaikki hoidokit olivat lähteneet.
Käyn siis katsomassa postin ja sen keittiön tilanteen.
Nyt tuntuu, ettei siellä ole paljoa mitään tapahtunut.
(No, kuivattavat varmaan niitä lattialaasteja kunnolla.)
No, tämä viimeinen kerta oli tämän kyseisen ruoan teko vaiheessa,
kun huomasin herne-maissi-paprikan olevankin alakerran pakasteessa.
Että tallaista tämä meidän elämämme nyt oikein on.
Eilenkin esimerkiksi etsin kissojen ja koirien kanssa tietokoneeni laturia alakerran asunnosta,
mutta tulin siihen tulokseen, että laturi saa nyt rauhassa olla alakerrassa.
Etsitään se sitten, kun saadaan keittiökalusteet sekä kaikki astiat olohuoneesta ja makuuhuoneesta omille paikoilleen.


Tässä viime viikolla sain viestiä Anskulta tänne blogiini,
että haluaisi blogiini uudestaan sen lapsille hyvin sopivan italianpata ohjeen.
Tulikin niin hyvä mieli tästä viestistä 
ja huomasin, etten ole pitkään aikaan edes tehnyt tätä herkullista italianpataa.
Siispä ei muuta kuin kattila tulille ja ruoan tekoon.
(Mutta jos tämä ei nyt ole juuri se italianpata ohje jota 
Ansku hait, niin ilmoittele ihmeessä minulle,
niin koitetaan vielä toistakin ohjetta,
jota olen paljon kokkaillut 
ja lapset ovat siitäkin tykänneet.)

1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
pikkuisen vajaa 2 dl soijarouhetta
3-4 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl tacomaustesekoitusta
2 rkl oreganoa
4 rkl soijakastiketta
1 tl ruususuolaa
2-3 dl pakaste herne-maissi-paprikaa
3 dl raakaa spagettirakettia

2 dl kaurakermaa 
tarvittaessa vielä vettä 


Kuullottele sipulisilppua öljyn kera padassa ja lisää hetken päästä joukkoon soijarouhe sekä valkosipulisilppua.
Hetken paisteltuasi soijaseosta kaada joukkoon vesi ja anna soijan imeä vesi itseensä.
Lisää joukkoon myös mausteet sekä hetken päästä lisää spagettiraketti ja kerma sekä tomaattimurska.
Anna pastan kypsyä rauhassa ja lisää vielä tarvittaessa vettä ruoan joukkoon.
Nauti herkullinen ruoka salaatin ja patongin tai sämpylän kanssa.




Nautitaan elämästä 
ja toisistamme.

Ystävyydellä 
-Tupu-

Kommentit

  1. Hei Tupu😊. Todella hyvää on tämä soijaversiokin, mutta löydätkö vielä sen jauhelihasta tehdyn? Siinä oli muistaakseni käytetty valmistuksessa ketsuppia ja se oli ihanan kermaisen pehmeää😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aniira, etsin reseptin.
      Ensi viikolle on jo ruokalista tehtynä, mutta seuraavalle lupaan taasen italianpataa.

      Poista
  2. Kiva, kiitos jo etukäteen😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on italianpata blogissa,
      toivotaan parasta, että resepti on nyt oikea :)

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun kommentoit