Kaalilaatikko

 


Mahtava viikonloppu takana.
Nyt on lattiat ja pyykit pesty sekä tehty hedelmäsalaatista/kaalilaatikkoon ruokia.
Sain tehtyä kaikki rästi asiat pois kuleksimasta.
Olo on niin hyvä, ettei tallaista fiilistä voi oikein edes sanoin kuvata.


Ainoa kurja asia viikonlopussani oli lauantain sauna.
Minulta kun on se kielletty noiden jalassa olevien tikkien takia.
No, ensi viikon lauantaina saunonkin sitten näiden kahden viikonkin edestä.

Tämä kaalilaatikko on nyt erilainen
mitä yleensä valmistan,
siihen on parikin eri syytä.
Ensiksi keittelin tuossa ruoalle tuplasti liikaa riisiä 
ja nyt sitten mietin pääni puhki minne kaikkialle sitä upotan.
Toinen asia miksi kaalilaatikkoni oli erilainen versio.
On se kun, 
 olen jättänyt asuntoomme osan mausteista ja täällä sijaisasunnossa 
ei ollut vakio kaalilaatikkoni mausteita.
Kauppaan en jaksanut lähteä,
siispä täytyi alkaa soveltamaan
ja tulihan tästäkin versiosta todella herkullista.
Ei niin makeaa versiota mitä yleensä valmista,
mutta sehän on vain hyvä asia Murun diabetesta huomioiden. 

1 keskikokoinen kaali
1 l vettä
2 kasviskuutiota
1 tl ruususuolaa 
n. 1 tl valkopippuria
3 dl keitettyä pitkäjyväsitä riisiä
280 g muu jauhista 
tai 300 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 dl laktoositonta kermaa
n. 3 rkl siirappia

Suikaloi kaali ja laita se kiehuvaan veteen mausteiden ja riisin kanssa.
Keitä seosta noin 15 minuuttia.
Paista jauhis ja sipulisilppu pannulla.
Lisää kypsä jauhisseos kaali-riisiseokseen.
Itse otin kaaliseoksesta noin kaksi desiä nestettä pois ja lisäsin sen verran kermaa ruokaan.
Toki voit valmistaa ruoan tuolla kaalin omalla kasvisnesteellä ja jättää kerman pois ruoasta.
Valuta ruoan päälle vielä loraus siirappia.
Paista ruokaa uunissa 200 asteessa noin 1 tunti.

Tarjoile ruoka puolukan kera.


Onnellinen on se, 
jolla on aikaa elää.

-Tupu-

Kommentit