Pannacotta


Loistavaa lauantaita lukijani.
Lähdimme heti aamusella Murun kanssa linja-autolla etniseen Alanya-Markettiin Tampereella.
Olemme sinne olleet jo pitemmän aikaa menossa.
Juurikin siksi, että saan erilaisia kasvisruokia kehiteltyä ja maisteltua, 
tietenkin fetaa on se yksi joka vetää meitä Murun kanssa erityisesti puoleensa.
No, onhan siellä paljon muutakin niin ihanaa maisteltavaa
ja sehän tuli sittenhuomattua, kun raahustimme kotiin 
Kikherneistä, fetaan ja erilaisiin kastikkeita sekä vihanniksiin lähti kaupasta meidän mukaan.
Nyt sitten päätimme, 
että seuraava kauppareissu tehdään kyllä omalla autolla.
Tuo tavaroiden kantaminen kotiin on aivan liian iso töinen homma meidän kapasiteetille.
Minä kun innostun ostamaan riisiä sekä hapanvihanneksia vähän isomman määrän 
😝



Meillä oli jussina pannacottapiirakka ja tykästyimme Murun pojan kanssa sen makuun,
 mutta silloin Muru oli niin kipeänä, ettei saanut maistettua koko herkkua.
No, nyt tein pannacottaa lasiin eli tämä on samaa settiä piirakan kanssa,
 mutta käännettynä versiona.
Hyväähän tämä on,
meillä vain niin harvoin tehdään mitään makiata,
koska Muru on ykköstyypin diabeetikko.

5 dl laktoositonta kermaa
3 liivatelehteä
n. vajaa 1 dl luomu ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl laktoositonta kaurajogurttia

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kaada kattilaan 3 dl kermaa ja sokerit.
Kiehauta kerma/sokeriseos ja purista sitten liivatelehdet kuiviksi.
Lisää liivatteet seoksen sekaan.
Sitten vain sekoittele kaikki loputkin ainekset kermaseoksen joukkoon.
Kaada valmista pannacottaseosta laseihin ja laita ne sitten jääkaappiin hyytymään
 ainakin 4 tunniksi.

Murskaa kaurakeksit ja murenna kauramurut pannacottan päälle
koristeeksi.



Itse oman tieni valitsen 
kävellä, tanssia,
hypähdellä,
istua maassakin.
Millä muulla on väliä,
kun sillä että askeleet ovat itsensä
kokoiset ja
minun näköiset.

-Tupu-

Kommentit