Tonnikalapiirakka (gluteeniton)

 

Meillä kävi eilen vieraita, Murun sisko ja hänen ystävänsä.
Tein meille kahvipöytään nautittavaksi oman lemppari piirakkani.
Tonnikalapiirakka ei voita mikään ja siitä saa niin erilaisia versioita pikkuisen vain aineksia vaihtamalla.
Tällä kertaa piirakasta tuli tälläinen...


Kävi vain niin vanhanaikaisesti, että unohdin ottaa kuvat piirakasta ennen kuin olimme jo syöneet puolet piirakasta, mutta sehän vain kertoo piirakan hyvästä mausta.

Piirakka tosiaankin taisi taas onnistua, koska saimme Murun kanssa nauttia viimeiset palat aamuteellä.

Pohja:
1 dl juoksevaa kasvirasvasekoitetta
n. 2 1/2 dl (gluteenittomia) jauhoja
2 rkl kylmää vettä
1 dl(laktoositonta) juustoraastetta
1/2 tl ruususuolaa

Täyte:
1 tlk valkosipuli tonnikalaa
1 kevätsipulin varret
2 kananmunaa
n. 1 dl ruohosipuli tuorejuustoa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
1/2 suippopaprika
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl yrttisuolaa
1 dl laktoositonta juustoraastetta

Sekoita kaikki pohjan ainekset.
Kun taikina irtoaa vuoan reunoilta kaada taikina piirakkavuokaan ja taputtele se jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.
Aukaise tonnikalapurkki ja valuta siitä öljy pois.
Ota sitten käyttöön haarukka ja kaiva tonnikala pois purkista.
Levitä tonnikala haarukalla joka paikkaan piirakkapohjalle.
Riko muna kulhoon, lisää joukkoon myös tuorejuusto sekä mausteet ja ruokakerma.
Sekoita kerma/munaseos huolella, että tuorejuustokin sekoittuu hyvin nesteeseen.
Silppua sipulinvarret sekä paprika silppu piirakkapohjan päälle.
Kaada sitten muna/kermaseos vuokaan ja lopuksi ripottele juustoraaste piirakan pinnalle.
Laita piiras uuniin 225 asteeseen noin 40 minuutiksi tai kunnes piirakan pinta on saanut kauniin kullankeltaisen värin pintaansa.


Kuuntele sydämesi ääntä.
-Tupu-

Kommentit