Herkkuasientenkantasoppa

 


Lotisevan mukavaa perjantaita teille kaikille.
Meillä lasten kanssa on luvassa tänään aamulasten ohjelmien jälkeen kotileikkejä sekä legohommia.
Jossain kohtaa myös piirtelemme sekä ruokailun jälkeen kuuntelemme sadun ja mennään päiväunille.
Nukuttuamme ja syötyämme välipalan menemme ulos jos ei nyt sada vallan kaatamalla.

Tänään meillä syödään aurinkokeittoa ja kasvispihvejä tuolla ihanaakin ihanammalla herkkusienikastikkeella ja raikkaalla coleslaw-salaatilla.
Iltapalaksi suunnittelin täytettyjä patonkeja.
Minä olen nyt koittanut saada kotoa ruokaa liikkumaan, kun jotenkin tuntuu  taasen, että tuota ruokaa menee yllätys paljon bio-jätteeseen. 
En siis ole käynyt koko viikolla kaupassa, vaan käyttänyt kaikkia kaapien antimia pois.
No, viikonlopun aikana on kyllä kauppaan jo mentävä, mutta en osta sieltä kuin tärkeämmät tuotteet.
Olen kyllä listannut taasen vihkooni ruokia viikonlopulle ja ensi viikollekin, jotta pakastimet ja kaapit tyhjenisivät.


Teistä lukijoistani varmaan suurin osa ajattelee, että nyt se Tupu on pössähtänyt aivan vallan.
Kuka nyt valmistaa ruokaa herkkusienten jaloista, mutta totta se on.
Täällä tehtiin kymmenestä herkkusienestä täytettyjä herkkusieniä ja olisin toki voinut silputa jalat sienien täytteeseen, mutta ajattelin tehdä itselleni tästä keiton/kastikkeen.
Nyt söin puolet keitosta ja huomenna kasvispihvini saa loput herkkusienisoossit kastikkeekseen.
Jos haluat tehdä keittoa kahdelle tuplaa siis tämä annos ja ihan oikeesti tämän soosi on sen verran tuhtia, että aivan hyvin voit loput käyttää pihvien kastikkeeksi.
Niin monipuolinen ja herkullinen ruoka on nyt kyseessä.
Ei siis muuta, kun kattila esiin ja valmistamaan.


 

10 herkkusienen jalkaa
1 sipuli
1/3 dl vehnäjauhoja
1 kanaliemikuutio
n. 4-5 dl vettä
100-150 g laktoositonta tuorejuustoa
(mulla oli kanttarellituorejuustoa)
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl herbamare yrttisuolaa

Pilko sienten jalat pieniksi, samoin sipuli.
Paista niitä juoksevassa kasvimargariinissa.
Lisää joukkoon jauhot. Kääntele hetki jauhoja pannulla ennen kuin lisäät joukkoon veden. 
Huom. Vettä saat aina lisättyä lisää älä siis kaada kaikkea heti joukkoon.
Kun kastike alkaa saentua ja saat siitä sileän lisää joukkoon tuorejuusto sekä mausteet sekä liemikuution.
Suolan kanssa kannattaa olla todella varovainen, koska tuorejuustossakin on jo makua reilusti.
Anna kastin/keiton kiehahtaa ja silloin huomaat tarvitseeko keitoksesi lisää vettä.
Sakeampi sopii paremmin kastikkeeksi ja hieman liemekkäämpi taas keitoksi.

Säteile hyvää oloa ympärillesi.

-Tupu-


Kommentit