Se kevyempi pyttipannu


Puhtaalta pöydältä arkiruokaan kuuluu tavalliset simppelit ruoat hieman erilaisin wistein.
Ruoka saa ja oikeastaan täytyy maistua hyvälle ja sitä syö useinmiten niin me aikuiset,
kuin hoidokitkin. 
Välillä ruokahuolto vaatii hieman pähkäilyjä, mutta silti en voisi ajatellakaan,
 että meidän talous alkaisin kiertäviin ruokalistoishin.
Hyvän aterian luomiseen ei tarvitse hienompia raaka-aineita tai tuntien puuhastelua lieden äärellä.
Siinähän se piilee koko homman juju.
Huokeus ja helppous ne on ne arjen pelastajan loitsu sanat.


Meillä Muru tykkää pyttipannusta ja sitä koitankin tietyin väliajoin hänelle valmistaa.
Siispä nytkin valmistin pyttipannua, mutta meidän pyttis on hieman erilaista kun varmaan monella muulla.
Meillä näet pyttäriin kuuluu vain kaksi makkaraa, kunnolla sipulia ja kuudesta-kahdeksaan keskikokoista  keitettyä perunaa sekä kasvispakasteita (meillä usein kukkakaali, parsakaali, porkkana seosta)
noin 3 dl.
Öljyä en pannulleni laita vaan paistelen ruoan aivan kuivalla pannulla.
Maustan lopuksi ruoan ripauksella ruususuolaa sekä 1 tl paprikajuhetta.
Päälle vielä lettupannulla paistettuja kananmunia.
Itse teen kahdesta munasta kuusi lettua.

Ai että tää on kyllä niin hyvää, itsekin syön tätä niin mielelläni.



Ellet tiedä,
 mihin olet matkalla,
saatat päätyä mihin tahansa.
-Tupu-

Kommentit