Mozzarella-pestoleipää ja viikon ruokalista



Puhtaalta pöydältä viikon ruokalista on taasen täällä.

Ihanan rentouttava pääsiäinen on nyt ohitse ja työt alkavat.
Nyt on ladattu akut täyteen ja mieli on mukavan rento.
Tuli sopiva määrä ystäviä, ulkoilua metsien siimeksessä 
sekä syömistä.
No, sitä syömistä tuli ehkä hieman liikaa,
mutta lupasimme Murun kanssa keventää hieman ruokailujamme.



Ruokalista viikko 15

Maanantai:

2 pääsiäispäivä

Tiistai:

Bataatti-perunamuusia ja
lihakastiketta
Kolmioleivät

Keskiviikko:

Kasvissosekeitto
Pannari


Torstai:

Nakkikastiketta ja pastaa
Hedelmälautanen

Perjantai:

Talonerikoinen




Meillä nautittiin pääsiäisen pyhinä täytettyä leipää.
Pizzan tilalle oiva maukas kokonainen leipä ihanan juustoisena ja valkosipulin makuisena.
Väleihin voi toki laittaa vaikka kinkkua ja metwurstia, mutta peston täyteläinen maku tekee leivästä jo sinänsä niin herkullisen ja maukkaan, ettei muita makuja tee oikeastaan edes mieli.


ranskanleipä

1 pkt mozzarellaa
vajaa 1 dl vihreää pestoa
2 valkosipulinkynttä
vajaa 1 dl oliiviöljyä
n. 2 dl juustoraastetta




Leikkaa leipä siivuiksi, jotka ulottuvat lähes leivän pojhjaan asti.
Täytä välit valkosipuli-öljyllä, pestolla ja juustoilla.
Ripottele loppu juustoraaste leivän pintaan.
Paista leipä uunissa alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia,
kunnes juustot on sulaneet leivän väliin ja pinta on saanut kauniin kullankeltaisen värin.


Vain yksi positiivinen ajatus aamulla
voi muuttaa koko päivän kulun

-Tupu-

Kommentit