Lime pestopasta

Tänään tulikin herättyä aikaisin.
Oton viennin jälkeen aloin värkkäämään päivän ruokia.
Tänään on taasen oiva päivä valmistaa kunnolla ruokaa uunissa, kun ilma on sen verran viileämpi ulkosalla.
Nyt on sapuskaa pariksi päiväksi ja saadaan lasten kanssa hyvillä mielin alkaa suunnitella äitienpäivä juttuja.
Olen nyt edellis vuodista viisastunut ja alkanut lasten kanssa askartelemaan hyvissä ajoin juttuja.
Näin ei tule sitä viimme hetken paniikkia ja sellaisetkin lapset jotka ovat vain osan päivää viikossa kerkiävät värkätä omat juttunsa rauhassa valmiiksi.


Viimmeiset herneenversot on odottaneet pääsyä pastaan tai oikeastaan olin tehnyt jo
herneenversoista peston ja tämä pesto odotti jääkaapissa pääsevänsä pastan joukkoon.
Rakastan tätä yhdistelmää raikas lime ja mausteinen pesto pastan joukossa.
Valkosipulia ja mausteita muuta ei tämä ruoka tarvitse.
Olenhan sen sanonut niin monen monta kertaa, että ruoka ei krumeluureja kaipaa ollakseen herkullista.



250 g gluteenitonta spagettia

Keitä paketin ohjeen mukaan, mutta jätä pari minuutti ohjeen keitto ajasta käyttämättä.

n. 2 dl herneenversopestoa
2 valkosipulinkynttä
1 limen mehu ja raastettu kuori
2-3 dl spagetin keitinlientä
n.1 raastettuna ja ruoan pinnalle juustohöylällä lastuina parmesaania
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl chilirouhetta
1/2 dl ruohosipulin silppua

Keitä spagetti ja valuta se.
Muista jättää pastan keitinlientä talteen, kaada se kattilaan ja lisää joukkoon pesto sekä mausteet ja parmesaani.
Sekoita pasta joukkoon parmessaani ym. ainekset.
Sekoita myös spagetti joukkoon ja keitä ruokaa vielä hetki.
Maista ja koristele limellä basilkanlehdillä sekä parmesaanilastuilla.
Nauti...

Jos haluat ruoasta tukevamman version voi pastan kaveriksi paistaa kala-tai kanaleikkeen.
Meillä minä söin ruoan sillaisenaan ja Murulla oli purkkanapihvejä pastan kaverina.


 Loista omana itsenäsi.
-Tupu-

Kommentit