Lasagnea soijabolognesesta
Oi, että mä nautin näistä hitaista viikonlopun aamuista.
Tänään aamuteen ja kissojen hiekkojen siivouksen jälkeen lähdimme Murun kanssa äänestämään.
Nyt on numerot lapussa ja Otto-poika ulkoilutettu.
Pian Muru lähtee hakemaan Mutsia meille sunnuntailounaalle.
lasagnelevyjä
n. 1 l soijabologneesekastiketta
3 rkl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 l kaurajuomaa
200 g viherpippuri sulatejuustoa
vajaa 1 dl sinistä emmentaali juustoraastetta
1 tl ruususuolaa
vajaa 1 tl valkopippuria
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta. Lisää kaurajuoma vähitellen, koko ajan sekoittaen, ettei kastike pala pohjaan. Lisää pilkottu laktoositon sulatejuusto ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta lopuksi valkopippurilla ja suolalla.
Lasagnen voi tehdä suorakaiteen muotoiseen vuokaan, mutta ei pyöreäkään vuoka ole mikään ongelma, siihen täytyy vain taitella levyjä hieman enemmän muotoon sopiviksi.
Levitä vuoan pohjalle jauhelihakastiketta, sen päälle lasagnelevyjä, sitten jauhelihakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Toista kerrokset pariin-kolmeen kertaan, siten, että päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste ja laita vuoka paistumaan 200 asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Paistamisen jälkeen peitä lasagne foliolla, ja anna vetäytyä puolisen tuntia.
Voit valmistaa lasagnen jo edellisenä päivänä, ja lämmittää uudelleen ennen tarjoilua. Rakenne tiivistyy ja maku vain paranee.
(Tämän ohjeen nappasin Elämää Koivurannassa-blogista)
Asiat sinänsä eivät ole pahoja.
Ne ovat sitä,
mitä sinä niistä
AJATTELET.
-Tupu-
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit