Tonnikalasalaatti



Ihanaa naistenpäivää!

Olihan se taasen yö.
Murulla laski sokerit ja meni hypoille eli koitin herätellä miestä eikä tapahtunut yhtikäs mitään.
Muru oli hiestä märkä sekä voivotteli tilassaan.
Lopulta sain Murua sen verran hereille, että saatiin unimaski pois kasvoilta ja minä lähdin hakemaan keittiöstä leipää Murulle syötäväksi.
Noin puolen tunnin päästä pääsimme takaisin nukkumaan ja sokeritkin alkoivat taasen nousemaan. Vaikka yön aikana saimme vielä pari kertaa herätä laitteiden piippauksiin.
Tämän kahden vuoden aikana, kun olen Murun kanssa ollut tämä on nyt kolmas tiukempi kohta tämän diabetteksen kanssa. Tällä kertaa oli kyllä rajuin tapaus mitä meidän aikan on ollut.
Murukin sanoi, että oli jossain tilassa ei osannut/saanut puhuttua, eikä osannut/saanut maskia pois kasvoiltaan.
No, onneksi kaikki meni hyvin, eikä tarvittu lisätoimenpiteitä.



Meillä on nyt koitettu minimoida kaupankäynnit minimiin.
Olemme alkaneet nyhjäistä tyhjästä eli nyt olen alkanut miettiä mitä ruokia meiltä löytyy kotoa ja mitä niistä voisi tehdä.
Tämäkin ruoka tai ruokaisa salaatti on nyt tälläisen mietinnän tulosta.

Olen koittanut muutenkin tehdä paljon itse ruokia sekä leipomuksia, koska yli kaksi viikkoa meni sairastellessa, niin nyt haluaa ottaa aikaa ja rahaa hieman takaisin.
Ostelimme esim. Nettimyynnistä kauppa/ruokatavaroita ja söimme useimmin pizzaa sekä muuta grilli herkkua.
Nyt mennään omatekemällä herkullisella kotiruoalla ja nuukaillaan.


n. 2 dl riisi-vihannessekoitusta (pakaste)
1/2 ruukku salaattia
1 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 punasipuli
1/2 dl majoneesia
1 rkl tilliä
1 tl sitruunapippuria

Revi salaatti ja valuta tonnikalasta öljy pois.
Kuori myös punasipuli ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi viipaleiksi tai renkaiksi.
Sekoita sitten kaikki ainekset hyvin sekaisin majoneessia ja mausteita myöden.
Anna salaatin makustua jääkaapissa ennen tarjoilua.



Tee niinkuin itsestäsi tuntuu oikealta,
sinua arvostellaan kuitenkin.

-Tupu-


Kommentit